neděle 13. února 2011

Blešák alias Sběratelské trhy Buštěhrad

Starožitnosti - pro někoho staré bezcenné krámy, pro jiné umělecké předměty s historií. Já je mám ráda. Na různých blešácích jsem ve svém živlu. Leckdy se tam dá totiž sehnat unikátní kousek, který by stál v kameném obchodě několik stovek , " za pár korun". A hlavně - dá se tam smlouvat :)  Zkrátka blešáky mají svoji nezaměnitelnou atmosféru.
Ten nejlepší je podle méno názoru v Buštěhradu - oficiální název je "Sběratelské trhy Buštěhrad". Konají se každých 14 dní vždy v pátek a v sobotu. V pátek se tam ovšem už od 6:00 scházejí vlastníci starožitností a antiků, takže ceny tak atraktivní nejsou - naopak v sobotu kolem oběda, kdy trhy končí, se tam dají sehnat věci za pár babek :)
http://www.bustehradantik.cz/terminytrhu.php
Antiques - for someone worthless old junk, for others things with own nice history. I do I like them. At various flea markets I am in my element. Many times there is possible to find a unique piece which is much more expensive then in normal shop. " And most importantly - there is possible to  bargain for a price :) In short, flea market has its unique atmosphere.
The best flea market is in Buštěhrad - the official name is "Sběratelské trhy Bustehrad". The event is held every 14 days on Friday and Saturday. On Friday, however, there are owners of antiques already from 6.a.m. and prices are not so attractive - but on Saturday lunchtime, when the market ends , the things can get for a few bucks:)





3 komentáře:

  1. mno, ted tam jezdim docela casto ...no treba toho propiraneho andela :) + misu a ruzne:) Fakt to stoji za to se tam jit podivat !!!

    OdpovědětVymazat
  2. Je pravda, že na takových blešácích člověk často objeví více, než vám ukáže třeba prodejní galerie obrazů. I když ty mám taky rád. Hlavně jednu pražskou nedaleko Betlémské kaple. Mám k tomu místu celkem pozitivní vztah, protože jsem tam kdysi promoval. :) Ale na blešáky chodím moc rád. ;-)

    OdpovědětVymazat