sobota 7. července 2012

Tip na výlet: Tour de Vysočina a Morava

Jen pár fotek z volných dnů, které jsme mimo jiné trávili návštěvou památek: Telče, Jindřichova Hradce, Jemnice a krásného Jaroměřického zámku (Jaroměřice nad Rokytnou).
Bylo nádherně, i když v Telči nám trochu sprchlo. Nu co, čas jsme si zkrátili návštěvou sklepního baru. No a fotky byly o to víc zajímavější....
Telč
Krásné náměstí (taky aby ne, když bylo vyhlášeno jako nejhezčí v ČR), nádherné domy, resp. štíty a úchvatné fotky, které vznikly díky nádherné předbouřkové obloze.









 Sklepní hospůdka, kde jsme přečkali průtrž mračen.

Jaroměřice nad Rokytnou
Krásný Jaroměřický zámek s obrovskými zahradami a nádhernou kaplí. Je přímo na náměstí.
Uvnitř je zámek také úžasný. Pěkně , střízlivě vybavený, nic přeplácaného, jak to občas na některých zámcích bývá. Jooo, vybrala bych si tam - porcelán, lustr, obrazy a..a......:)













Jemnice
Ano, to je to město, odkud pochází čaj Jemča. 
Už z auta se mi líbil místní zámeček, ale po příchodu blíž jsem zjistila, že je bohužel pěkně zanedbaný se známkami místních vandalů a puberťáků, kteří si přímo u hlavního vchodu dávají srazy. Škoda. Zámeček by to byl moc pěkný.
Škoda, že jsme nestihli prohlídku (prý je tam dělají, jak jsem se dočetla na webu). Když jsme se tudy vraceli, bylo už moc pozdě:(







Jindřichův Hradec
Zde jsme se stavovali cestou zpátky, v podvečer  a jen na skok, protože už nebyl čas město pořádně projít a udělat fotky. Musíme sem ještě jednou - město je totiž krásné (už jen z cesty:)).



5 komentářů:

  1. Ou jéééé moje zamilovaná místa..tedy hlavně Telč :-) krása..děkuji

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju moc za krásný virtuální výlet--nádherné fotečky :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, že jsme o víkendu byli na stejném místě ;-)
    V sobotu v Telči a my byli asi až po bouřce , mraky se také honily, ale nepršelo .

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj holky, diky za hezke komentare. Telc je opravdu krasny a barevny. A ta obloha tomu dodala. Poprve jsem navstivila i moravsky zamek - vzdycky jsem jezdila spis jen po Cechach....

    OdpovědětVymazat
  5. Je to od nás trochu z ruky, ale už dlouho se do Telče chystám, tak že díky za pěkný článek.

    OdpovědětVymazat