středa 30. ledna 2013

Na bílém či barevném ?

Mám strašně ráda porcelán. Nemyslím tím ty porcelánové figurky, co mají naše babičky ve skleněných vitrínách, ale talíře, hrnky, misky, mísy a tak. Vždyť to všichni znáte :)
Dnes Vám představím ty svoje nejoblíbenější. 
Jsou to tři mé jídelní servisy a pak mísy.

Dva typy servisů jsou z Ikea a ten třetí a nejvíc sváteční je česká klasika - Bernadotte. Od té mám ostatně i krásný čajový servis.
Nejradši mám úplně čistou, bílou variantu stolování. Už i proto,  že na bílém talíři jídlo nejlépe vynikne a i dekorace stolu pak může být jakákoliv.
Dále pak miluju bílomodrou kombinaci - je taková rustikální.
Co se týká mís - úplně nej... jsou pro mě tyto bílé, prastaré, které jsem si přivezla z jednoho blešáku. 
A pak i tyto - jsou sice nové, ale opět má oblíbená bílomodrá kombinace, takže paráda:)
A co vy? Jaké máte rádi talíře a misky?

5 komentářů:

  1. Jééé tak to jsi "moje":-)Porcelán také miluji a ty dva bílé ty teda jsou nádherné!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Teda ten Bernadotte je nádherný.Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Taky miluju porcelán! A taky nejvíc bílý, souhlasím se vším do posledního puntíku! Nikdy bych to ve 20 neřekla, že si ve 30 budu odvážet od rodičů servis po babičce. Máš opravdu krásné kousky! V poslední době se mi hrozně líbí porcalán od Dity P.

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé, taky jsem propadla kouzlu keramiky, nejprve jsem chtěla koupit Bernadottu, ale nově uvedly na trh Operu, tak mi ji před pár dny přivezli. V Ikei si brousím na jejich šedivé a růžové talíře, které máš ty v bílé barvě, líbí se mi to nakombinované - každá velikosti v jiné barvě. Jo a ty porcelánové mísy, které jsi koupila na blešáku, tak hodně podobné vyrábí Thon (jednu mám doma:)

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé, taky jsem propadla kouzlu keramiky, nejprve jsem chtěla koupit Bernadottu, ale nově uvedly na trh Operu, tak mi ji před pár dny přivezli. V Ikei si brousím na jejich šedivé a růžové talíře, které máš ty v bílé barvě, líbí se mi to nakombinované - každá velikosti v jiné barvě. Jo a ty porcelánové mísy, které jsi koupila na blešáku, tak hodně podobné vyrábí Thon (jednu mám doma:)

    OdpovědětVymazat