středa 15. května 2013

Magazinesmania

Stohy časopisů, které jsem se rozhodla zaarchivovat, zatím obývaly spodní poličky naší knihovny a pár dalších zákoutí našeho domu. Vzhledem k debordelizaci, kterou právě provádím, jsem se rozhodla je uložit někam, kde nebudou překážet a zabírat místo.
Hned jako první mě napadl dvougenerační dům rodičů. Ovšem tam mi mamka nedávno vyhodila pár ještě starších ročníků, které tam již přebývaly, takže to nebudu riskovat.
Čas od času jimi totiž listuji, trhám, vystřihávám a čtu - a z toho vytrhaného potom zase tvořím různé další sešity, kde si archivuji zajímavé design. kousky, dekorace, DIY apod.
Při přerovnávání jsem zjistila, že tu skladuju celkem 6 ročníků Ženy a život, pár ročníků Marriane bydlení a taky časopisu Vítejte doma, který už bohužel na trhu není. Ženu a život už kupuju opravdu hodně dlouho. Těch x dalších ročníků je už teda bohužel vyhozených, ale nějak nejsem schopná přejít na jiný časopis. Připadá mi, že tam vždycky najdu různé vychytávky, které mi v jiných časopisech prostě chybí. Po tom, co odešla původní šéfredaktorka Andrea Běhounková do Elle a vzala s sebou i módní redaktorku, jsem to měla v plánu, ale i tak jsem u jeho kupování zůstala. Ach ten můj konzervatismus:)
Možná nejabsurdnejší je ovšem skladování 7 ročníků Ikea katalogů, vzhledem k tomu, že je v nich každý rok skoro to samé:)
Jsem totiž skladovací typ, kterému je škoda cokoliv vyhodit. Tuto krásnou vlastnost jsem zdědila po mém drahocenném otci:) Ten také vždy přebere všechny pytle s oblečením, botami a časopisy, které mamka vyhodí do popelnice a pak si nás pozve, abychom mu vysvětlily, jak je možné, že tak krásné boty (z roku 1985) a kabelky (maturitní, kterou jsem měla opravdu jen na maturitním plese a je těžce "out") vyhazujeme, že si nevážíme věcí apod. Vždyť to asi všichni znáte. Myslím, že spousta lidí má podobného alespoň jednoho z rodičů:))
Tak mějte všichni krásný den - po delší době zase slunečný - huráááá.





6 komentářů:

  1. Páni to jsou zásoby :-) Já doma také něco málo mám,ale jen málo-já jsem zas ten "neskladovací typ" :-)))Krásný týden!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, zasoby to jsou, ale jsou na tom nekteri lide jeste hur. Kdyz ma clovek velky barak/byt, tak to jde, ale my, co "syslime" vsechno mozne, to je pak utrpeni s nami bydlet:)) Dekuju za navstevu. Tobe take krasne dny.

      Vymazat
  2. .)))) konecne nekdo, kdo ma taky tatu sberatele a sdedil to po nem! ja jsem uplne traged, nejvic ted lpim na marianne bydleni, ale nejdele si kupuju elle, cast je v garazi... m.bydleni je cele olepene tipama z doby, kdy jsme se stehovali a musim rict, ze mi pomohlo udelat nas byt takovy, jaky je, bez nej by mi vetsina veci u muze neprosla. to same muzu rict o britskem elle decoration, ktere mam asi dva nebo tri rocniky. dolce vitu jsem prestala kupovat az po porodu, to fakt neslo stihat cist ,) a zena a zivot je moje dlouhodoba laska, sice pozdejsiho data, ale kupuju porad, takove cteni na kazdy den, spousta podpurnych zenskych clanku... katalogy ikea samozrejme taky syslim, vzdycky se nemuzu dockat noveho .) ve sklepe mam jeste spoustu bazzaru, ktere uz jsem ale rozhodnuta vyhodit... a vubec netusim, co udelam s haldou ruznych zahranicnich modnich casaku, ktere jsem si postupne nasbirala na veletrzich nebo dovezla z cest. kazdy jiny format, katastrofa .)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi na tom jeste "hur" nez ja:)) Ale uplne te chapu. Naopak nechapu lidi, kteri ty casopisy dokazou precist a hned vyhodit - to udelam max. u novin a i ty si obcas skladuju - napr. jsem pri umrti Havla skoupila vsechny mozny periodika a mam je taky zaarchivovany. Jooo, to jednou bude mista az ja vsechny ty papiry , bloky, blocky, sanony apod. veci, na ktery mam dalsi uchylku, vyhodim. DIky za navstevu:)

      Vymazat
  3. Takže probíhá tzv. hnízdění :))). Já dříve také sbírala, ale před nějakou dobou u mne nastala změna a snažím se na takových věcech tolik nelpět. Plus navíc ta velikost našeho bytu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ja uz ted asi taky sbirat nebudu, protoze vzhledem k pribivajicim vecem na mimi uz bych fakt potrebovala nafukovaci barak:) Uz davno nejsem sberatel jako jsem byvala....

      Vymazat