čtvrtek 19. prosince 2013

Náš strom

No, nejdřív jsem chtěla napsat "Naše koště", ale ke stromečku s úctou:)
Plán byl takový, že určitě nechceme smrček, ale spíš borovičku, ideálně pěknou malou jedličku. A hlavně levně! Fakt se mi nechtělo dávat za stromek skoro 500 Kč. Sice jsem byla asi před 14 dny v Ikee, ale to se mi stromek do auta fakt už nevešel a manžela v tomhle předvánočním shonu už neukecám. Stačí, že mi v Praze vyzvedává všechny vánoční dárky v různých e-shopech, abych ušetřila na dopravném:)) (Ještě, že ho mám...). 
No a tak máme malou borovičku za stovku. Teda borovičku - spíš takové koštátko - má to dvě patra. 
Musím ale říct, že si den ode dne zvykám. Při prvním pohledu jsem totiž měla záchvat smíchu. Sice jsem obvolala všechny známé a sousedy, zda nám nemůžou přes někoho sehnat stromek nejlépe zadarmo, ale to jaksi nevyšlo, a tak jsme vyrazili do vedlejší vesnice (že mě to hned nenapadlo) a tam měli stromy za 250Kč. No a manžel starý smluvník je ukecal za stovku. No, ani jsem se nedivila, když jsem ten strom viděla, hahaha. 
Stromeček máme od pondělka, poprvé v životě takhle brzy. Vždycky jsme ho zdobili třiadvacátého. ALe taky jsem nikdy nebyla na mateřské. Tak si ho chci taky jednou pořádně užít.
Další sranda byla s jeho zdobením. Zdobila jsem ho hned na dvakrát. Nejdříve stříbrno-zlato-černě - inspirace lustrem z Ikea zde , ale to té borovičce nějak nesedlo, a tak je teď jen do stříbrna. (Nakoupila jsem totiž strašně moc stříbrných a zlatých ozdob při posledním náletu na Ikeu a vánoční výprodeje ozdob.)
Bobík z toho stejně ještě mít moc nebude, a tak je vlastně jedno, jak stromeček vypadá. Hlavně že má žárovičky. S těmi si svítíme zatím jen po večerech, aby to Bobík neviděl a byl pak o Štědrém dnu překvapený.  
Příští rok už budeme mít stoprocentně velký strom. To už Bobíkovi bude rok a půl a bude všechno mnohem víc chápat. Už se strašně těším.
V jakých barvách budete mít strom vy? A už stojí nebo ho zdobíte až těsně před Vánoci?

        




1 komentář:

  1. U nás už stromeček také stojí:-)Moc hezký příspěvek:-)Krásné pohodové dny plné štěstí a lásky přeji.Věra

    OdpovědětVymazat