středa 19. listopadu 2014

Domácí nekynuté rohlíky


Dvoudenní upršené počasí mě donutilo upéct své první domácí rohlíky. Pečivo doma totiž prostě nepeču. Chleba jím jen já a Boban, takže to by se mi ani nevyplatilo a pro rohlíky nebo bagetky je pro mě zkrátka jednodušší dojít do "krámu", což beru jako zpestření každodenní procházky s prckem.
No ale vzhledem k aktuálnímu počasí jsme doma všechno pečivo snědli a nechtěla se mi vyndavat ta poslední zamražená bageta, a tak jsem hledala, jaké nekynuté rohlíky bych upekla. Zvláště teď, v posledním stadiu těhu, mi totiž čistě kynuté (rouzměj s droždím) pečivo nedělá ve větším množství moc dobře.
A natrefila jsem na tyto. Recept jsem si trochu upravila a tak vám ho teď představuji. Rohlíky jsou totiž naprosto božské:) Díky tvarohu krásně vláčné. Jiné než z obchodu, ale moc dobré. A příprava - asi 15ti minutová. 
Na 12 rohlíčků budete potřebovat:
250 g měkkého tvarohu
125 ml mléka
100 ml slunečnicového oleje
500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 stroužky česneku
lžička tymiánu
lžička soli
vajíčko na potření
hrubá sůl na posypání
Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Všechny suroviny (kromě vejce a hrubé soli) prošlehejte mixerem na těsto (tj. nástavcem s háky). Pokud by bylo těsto moc tuhé, přidejte ještě trochu mléka nebo oleje. Hotové propracované těsto vyválejte do kruhu a rozdělte na 12 stejných trojúhelníků. Ty potom srolujte od nejdelší strany do středu, lehce ohněte, upravte rohy a položte na plech. 
Rohlíky potřete rozšlehaným vajíčkem, posypte hrubou solí a pečte při 200°C cca 30 minut do zlatova.
Bylinky můžete použít takové, jaké máte rádi:)

3 komentáře:

  1. Tak už vím, kde jsem si připomněla svícínky. Když jsme měli v MŠ světélkování, jako když najde ;)
    http://kamenurazu.blogspot.cz/2014/11/svetelkovani.html

    OdpovědětVymazat