středa 17. prosince 2014

Tvarohové čtverečky s mandlemi a karamelem

Musím se s vámi podělit ještě o jeden recept, a to na tvarohové čtverečky s mandlemi a karamelem. Jedná se opět o recept z vánoční přílohy Chuťovky časáku Žena a život. Tvarohový korpus není extra sladký a karamel s mandlemi na povrchu naopak lahodný.
Je to strašně rychlé a strašně dobré ! A ani mi to nepřipadá tak extra vánoční, takže klidně použitelné jako chuťovka, když čekáte návštěvu.
Na zhruba 30ks budete potřebovat:
200g měkkého tvarohu v kostce
80g moučkového cukru
1 vejce
 1 bílek
80ml oleje
250g hl. mouky
½ balíčku kypřícího prášku
Sůl
100g plátkových mandlí
30g hnědého cukru
DOHOTOVENÍ:
80g krupicového cukru
½ lžíce medu
Tvaroh našlehejte s cukrem. Přidejte prosátou mouku, kypřicí prášek, jedno vejce s jedním bílkem, olej a špetku soli. Vše zpracujte na hladké těsto. Těsto zakryjte a nechte v pokojové teplotě odpočinout asi 15min.
Odleželé těsto rozválejte na plát silný 3mm. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Povrch potřete žloutkem. Pak na plát nasypejte mandle a posypte cukrem. Pečte v troubě na 180°C asi 20min. Po upečení je nechte vychladnout.
Cukr vsypte do kastrůlku se silným dnem a na mírném ohni nechte zkaramelizovat. Odstavte, přidejte med a ihned silikonovým štětečkem potřete povrch mandlí. Nechte vychladnout a nakrájejte na obdélníčky cca 3x5cm.



3 komentáře:

  1. tak toto upečiem...a ako krásne naaranžované a vyfotené....

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle by mohlo rodině chutnat! (Jdu hledat něco sladkého...)

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, zkuste.Snad vam budou chutnat.Sousedce chutnaly :-)

    OdpovědětVymazat