čtvrtek 22. ledna 2015

Sžívání

tyhle usmívací okamžiky jsou nejkrásnější - trvají jen chviličku, ale zlepší mi vždy celý den
Už týden jsme všichni doma. Všichni čtyři.
Babička, naše první pomoc, už také odjela zpátky na jih k dědovi, a tak válčíme sami. Tedy sami - ještě tenhle týden s velkým Bobem a až od příštího týdne v tom budu přes den sólo (to jsem na to docela zvědavá).
První den byl docela únavný, protože Bruno v noci moc dobře nespal, navíc já se ještě ne úplně vzpamatovala z narkózy a taky z nemocničních postelí:)
Ale dny plynou dál a my se pomalu ale jistě začínáme sžívat. 
Bruník už čím dál tím víc sleduje dění kolem sebe. Občas až tak dlouho, že nám z toho zaléhají uši:) (To když už to nemůžu vydržet a dám si něco dráždivějšího k jídlu. Občas si říkám, že se ty maminky, které nekojí, mají - mohou jíst vše, co chtějí. Ale neměnila bych - mateřské mléko je mateřské mléko !).
Bobík je zatím moc hodný starší brácha, který pomáhá, jak může, i když mám občas strach, co vymyslí. Třeba, když přiběhne s paličkou na zatloukání kolíků a začne s ní významně máchat, když kojím apod. Ale jinak ho všechno kolem mimča strašně zajímá a snaží se mě ve všech činnostech napodobovat.
Špinavé plenky okamžitě sebere a běží s nimi do koše. Pořád Bruníka hladí, až je toho někdy moc. Prstíkem mu zkoumá jeho prstíčky. Celkem humorně mi asistuje i při kojení. Poslušně vyhazuje bodýčka do prádelního koše. Docela často se vzbudí u nočního kojení a pozoruje, co to tam s Brunem provádíme. No, je to sranda.
Snad mu tahle bratrská láska vydrží co nejdéle a nepřijdou nějaká období vzdoru apod. 
Jediné, co se změnilo, je čas ranního vstávání. Běžně Boban vstával kolem šesté hodiny, ale teď se budí už kolem páté, někdy i dřív, pokud zrovna třeba kolem čtvrté ráno kojím. Pak ještě vydrží se mnou ležet v posteli, ale už je neklidný, takže radši vstaneme, abychom Bruna nerušili ve slastném spánku.
Moje těhotenská kila jsou již dávno pryč, a tak doufám, že do léta ještě něco shodím, abych měla pryč i ta kila, která jsem nabrala ještě před otěhotněním:)
A tady ještě dvě z porodnice:

 

13 komentářů:

  1. Opravdu krásné miminko. Držím palce a přeju hodně síly. My si zatím užíváme jen s jedním ročním dítětem, ale plánujeme co nejdříve druhé. Taky jsem na sebe zvědavá :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krysty, dekuju. A tobe drzim palce, at vam plany brzo vyjdou a radujete se take ve ctyrech:)

      Vymazat
  2. Krásné fotky! :)♡ Mě tohle všechno čeká za pár měsíců tak doslova hltám všechny poznatky ;D Přeju samé krásné zážitky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kami, hltej, hltej....kazdy poznatek se muze jednou hodit. Diky P.

      Vymazat
  3. Má radost ze života a tak se směje:o))--nádhera..kéž mu to vydrží po celý život..je moc krásnej..Inka

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné jméno jste vybrali :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, Domco. Taky to byla fuska, to vybirani. Nemohli jsme se dlouho shodnout a vybrat.

      Vymazat
  5. To je prostě nádherné...., až mě to dojímá!
    Všem vám přeji překrásný život, plný zdraví a splněných snů!!!
    Kat....

    OdpovědětVymazat