pondělí 9. února 2015

Domečky z kartonu

Minulý týden jsem natrefila na dekorace z vrstveného kartonu. Strašně se mi to líbilo, a tak jsem si hned zkusila nějaké vyrobit. Domečky má doma skoro každá blogerka, snad kromě mě, takže první, co mě napadlo, že si vyřežu právě domeček. Přece jen to je velmi primitivní tvar. No a docela to šlo. Na okénka jsem si tedy netroufla, protože ze zkušenosti vím, že se celkem špatně vyřezávají, takže jsem udělala jen tvar a okénka tam dokreslila fixou. 
Původně jsem je měla stříbrné (měly být bílé, ale nenašla jsem bílou fixu), ovšem šedá nakonec byla velmi špatně vidět, a tak jsem to obtáhla černou.
Vyřezávala jsem je klasickým řezáčkem na papír podle předem obkreslené šablony. Ten menší, 18 cm je ze 6 vrstev kartonu. Ten vyšší 22 cm z 8 vrstev kartonu. K sobě jsem je lepila tavnou pistolí, pro jistotu, aby dobře držely.Je nutné je vyřezat opravdu všechny stejně, aby dobře stály. Ideální je použít nějakou pevnější krabici.
Jinak, pokud byste chtěli vidět, jak to dělají profíci, koukněte sem a nebo sem.

10 komentářů:

  1. Petro, to vůbec nevypadá zle.-) Skvělý nápad, jak zužitkovat staré kartonové krabice a vytvořit pěknou dekoraci. Díky za odkazy. Krásný den Anička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi to strasne libi. Jen mit jeste trochu kvalitnejsi karton, aby to vypadalo tak skvele jako od tech profiku:)

      Vymazat
  2. Petro, povedené domky,já dnes využila roličky z toalet.pap. a malovala ...
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, rolicky od toaletaku jsou taky moc vdecny material. A tvoje domky z nich jsou krasne !!!

      Vymazat
  3. Krásné a moooccc povedené...s dovolením se budu inspirovat...jinak dnes jsem objevila Váš blog a jsme nadšená :o) krásné počtení a plno zajímavých věcí...pěkný den...Radka

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý nápad, zas néco jiného než dřevo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne, zase neco jineho. At to nemame vsechny doma stejne:-)

      Vymazat