pondělí 9. března 2015

Jarní

Od soboty trávím týden u našich v jižních Čechách. Včera tady bylo přímo božsky. Sluníčko celý den a teploty kolem 15°C, možná víc. Chodili jsme venku jen ve svetru. 
Božsky mi tu ale je nejen kvůli počasí, ale i kvůli tomu, že mám celý týden nepřetržité hlídání. Ne celý den, protože naši ještě pracují (tj. nejsou v důchodu), ale i tak je to pro mě "ráj". 
Včera jsem byla dokonce SAMA na nákupu - nádhera ! Kdo nemá děti, nepochopí. Taky si užívám to, že můžu jít v klidu na záchod a nemám tam sparring partnera:))
Fotky jsou ještě z minulého týdne od nás. To jsem cestou od pediatra nakoupila první jarní kytky, narcisky a okrasné sedmikráskySedmikrásky přijdou zatím do truhlíků na okna a narcisy poputují rovnou na zahradu (čekat na příští jaro), protože ty za chvíli odkvetou.
Přemýšlela jsem totiž, jaké kytky dám do truhlíků než tam přesadím muškáty. No a díky sousedce jsem zjistila, že tyhle sedmikrásky jsou trvalky a že se strašně rozmnožují a rostou pak všude. A já takovou dobu žiju v domnění, že to jsou jednoletky. Tak jsem tedy zvědavá, jak se jim bude dařit, až je pak z truhlíků přesadím na skalku. Na naší zahradě se totiž kytkám moc nedaří. 




5 komentářů:

  1. Krásné kytičky!Užívejte jara..hezké dny Věra

    OdpovědětVymazat
  2. S tím hlídáním ti úplně rozumím :-D Taky mám furt v patách zvídavého sparring partnera, kterého zajímá naprosto vše :-))
    Kytičky jsou krásné, narcisy mi tady taky právě odkvétají, tak budu sadit na zahradu. Užívej krásné jarní dny :-) K*

    OdpovědětVymazat
  3. Ty sedmikrásky jsou nádherné ... to já vůbec neznám ... budu k Tobě příští rok chodit pro rady, až budeme dělat zahradu (snad tedy příští rok). Užívej a doufám, že se příští týden uvidíme!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to ja nebudu ta prava na rady:)) Ondra ti urcite objedna nejakyho sikovnyho zahradniho architekta. Ja taky doufam, ze se uvidime.

      Vymazat
  4. Verko, Kami, take preju krasne jaro. At uz je poradne teplo !

    OdpovědětVymazat