neděle 5. dubna 2015

Tvarohové boží milosti

Tento recept jsem objevila vlastně náhodou. Vůbec jsem neměla v plánu je dělat, ALE. Jak už jsem psala, děti a teď už i trochu já máme od pondělí střevní potíže, takže žádné smažené, žádné sladké, prostě suchá dietka.  No a tak se mi recept úplně trefil do noty.
Sice se obalují v cukru, ale nemusí. Jinak je těsto bez cukru. A hlavně, nesmaží se. Já je pekla úplně na sucho. Jen na pečicím papíře. Je to podobný recept jako na takové ty slané tyčky. Najdete ho na blogu u Evči, ZDE. Já si první várku těsta vyválela hodně tence (asi jen na 1mm), takže milosti krásně křupaly. Druhou várku jsem udělala trochu silnější a byly možná ještě lepší. Nevím totiž, jaká konzistence je ta správná. V jihočeském kraji, odkud pocházím, se nepekly a tady, ve středočeském (té mé části) se také nedělají.
No a nakonec už zbývalo jen ten výtvor nafotit. To je vždycky něco, vymyslet, jak to naaranžovat. Dneska jsem na to všechno měla asi 5 minut, takže jsem aranžmá vymýšlela při kojení:)) Nakonec jsem si pomohla zase tou řeřichou a vajíčky s lakem na nehty
Včera jsem pekla ještě nádivku. Tu si bohužel letos také nedám. Ach jo:( Klasický kynutý mazanec jsem úplně vypustila a udělám naší rodinou oblíbený tvarohový, jako vloni.


15 komentářů:

  1. Boží milosti miluju, ale ty smažené a obalené v tuně cukru..Ale i tyto by stály za vyzkoušení..Dietní verze, proč ,ne??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, a já je neznala. Příští rok možná taky zkusím ty smažené.

      Vymazat
  2. MOC HEZKÉ FOTEČKY.
    POHODIČKOVÉ JARNÍ SVÁTKY PŘEJI.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké zátiší. Milosti znám ty smažené, ale i tyto vypadají moc hezky a určitě tak i chutnají :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Nejsou špatné, i když na beránka a mazanec nemají:))

      Vymazat
  4. Vypadá to moc dobře... A naaranžované a nafocené je to taky krásně :-) A puntíkatá vajíčka jsou parádní... Krásné Velikonoce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji. Já si na puntíkatých vajíčkách letos docela ulítávám:)

      Vymazat
  5. Pěkná puntíkatá vajíčka :o) Hezké Velikonoce přeji Jana

    OdpovědětVymazat
  6. Peti, takhle pečené na sucho je neznám ..... dělám smažené v oleji, ale musím uznat, že vypadají úžasně !!!! Přeji ti krásné a pohodové Velikonoce ..... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, pristi rok zkusim ty smazene - budou urcite lepsi. Vsechno, co je smazene, nezdrave je totiz lepsi nez to suche:)) Krasne Velikonoce.

      Vymazat
  7. Jsem moc ráda že chutnaly! :) PS: já dělám trochu silnější, ale věřím že ty tenké byly lehké a křupavé, takže dobré :)

    OdpovědětVymazat