pátek 3. července 2015

Tip na výlet: Výstava " Večerníček slaví 50 let"

Tuhle výstavu jsem chtěla s Bobíkem určitě vidět. Večerníček letos slaví 50ti leté výročí a taková výstava se už asi nebude jen tak opakovat. Určitě ne v době, kdy bude Bobík ještě dítě.
Výstava se koná na dvou místech, a to ve Valdštejnské jízdárně a v Museu Kampa.
A tak jsme se jednu neděli vypravili na Malou Stranu, kde je výstava více interaktivní (v museu je to spíš o textu a obrázcích), takže ideální pro našeho Boba. 
U prodeje vstupenek (zakoupená vstupenka platí na obě výstavy po neomezenou dobu) jsme vystáli kratičkou frontu, koupi plyšáků nebo pexesa jsme odolali a svítící duhovou bránou jsme vešli do světa Večerníčků.
Celá výstava je hodně interaktivní, což je pro děti super. Bobíka hned na začátku zaujalo Večerníčkovo autíčko. Pak se nám hodně líbilo kouzelné sluchátko Macha a Šebestové, které je opravdu funkční:)


Mě nejvíc zaujalo interaktivní pojetí Spejbla a Hurvínka, jejichž loutky jsou napojeny na dlouhé vodicí šňůrky, kterými děti mohou loutky ovládat (omezeně). V zadní části výstavy je TV, kde s krátkými přestávkami běží Večerníčky. 

V horní části je tzv. Krakonošovo. To mě naopak docela zklamalo. Čekala jsem 3D maketu Krakonoše, ale byl jen placatý kartonový:( 
V zadní části je pro děti prolézačka a třeba taky dalekohled.
Mimo jiné je součástí výstavy také dílna pro děti, kde si mohou děti kreslit nebo si sednout k počítači a tam si něco prohlídnout. Co, to jsem, vzhledem k tomu, že se nás to zatím netýkalo, nezjišťovala. S dílnou je spojená kavárna, takže zatímco se děti budou bavit, rodiče si mohou dáchnout na kafi.
Celkově se mi výstava moc líbila. Není moc veliká, takže pro našeho dvouročního Bobana, akorát. Trvá až do 13. září, takže ještě máte dost času ji vidět.
Více o výstavě např. ZDE nebo ZDE.
Jeden z mých oblíbených Večerníčků


vždycky mě strašně zajímá zákulisí, a i toto zde najdete



Byli jste se už podívat? A líbilo se Vám?

2 komentáře: