pondělí 12. října 2015

Kuře nadívané granátovými jablíčky


O víkendu měl velkej Bob narozeniny. A já jsem mu, jako předzvěst narozeninového dortu, udělala i netradiční oběd.
Pekla jsem kuře nadívané granátovými jablíčky. Recept byl odtud a samotnou mě zajímalo, co z toho bude. Granátová jablíčka nejsou ovocem, které bychom kupovali pravidelně, o to víc jsem byla zvědavá.
Musím říct, že chuť byla nezvyklá, sladká a velmi zajímavá. Orientální, to je to správné slovo. Kuskusová nádivka s karamelizovanou cibulkou, granátovými jadérky, mátou, česnekem a mandlemi neměla chybu. Masíčko chutnalo i Bobíkovi, který je vůči novým jídlům velmi opatrný a jen tak něco nesní, takže by mohlo chutnat i vám, co máte rádi netradiční kombinace.
Mám ovšem pár postřehů, které bych ráda sdělila těm z vás, které recept zaujal a chtěli by ho vyzkoušet:
1. Na recept použijte pouze plně zralá granátová jablíčka. 
2. Pokud nemáte rádi chuť granátových jadérek, které bývají trochu tužší,vězte, že se ani v troubě nerozpečou, tedy nezměknou. Proto použijte do receptu pouze lahodnou granátovou šťávu (i do nádivky) a jadérka pak jen na finální foodstyling:)
3. Rozhodně použijte pouze čerstvou mátu - nezkoušejte ji nahrazovat sušenou variantou!

Tak co na to říkáte? Máte rádi sladkoslaná jídla? Troufnete si tento recept vyzkoušet? 





Omlouvám se za tolik fotek, ale když to kuře bylo tak fotogenické:)

11 komentářů:

  1. Krásné ráno, Petro, kuře vypadá zajímavě, hlavně ta kombinace, já moc tyto chutě nemusím, ale manžel by byl určitě nadšeny, nechám se inspirovat. Chtěla jsem Ti poděkovat, vyzkoušela jsem mrkvový koláč a neměl chybu, přidala jsem tam ještě rozinky a zbyl na mě jen jeden kousek ;-). Mějte pohodové dny, Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Market, tak to dekuji. S rozinkami, to je dobry napad! Aspon, ze ti nechali:)) Manzelovi to zkus udelat - treba jen stehynko, na zkousku:)

      Vymazat
  2. Hmmm, tak to je velká nádhera. To musím vyzkoušet :-) Hezký den

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Diky Ilo. Ja mela doma granat. jablicka a hledala, co bych udelala. Vsude byly jen salaty a pak jsem narazila na toto. Tak jsem to zkusila.

      Vymazat
  4. Vypadá to dobře, na pohled z fotky. Je super, že se podělíš i o postřehy z tvé vlastní skušenosti s receptem. Zrníčka by u nás doma neprošla. Měj se krásně Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, diky. Zrnicka chapu, ja bych to priste mozna taky delala bez nich. Trochu jsem spolehala, ze aspon trochu zmeknou.

      Vymazat
    2. Ale kombinace masa s tou granat. stavou je moooc dobra, tedy pokud mas rada sladko-slane.

      Vymazat
  5. Vypadá úžasně! Mám doma i všechny ingredience. Jen jsme teď shodou okolností měli 3x za sebou kuře (my, máma, babička, se to sešlo), tak asi musím dát pár dní pauzu :-D

    OdpovědětVymazat
  6. SEHR gut schaut das aus,,,,
    ich liebe HÜHNCHEN,,,,,,

    habe noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT

    OdpovědětVymazat