čtvrtek 15. října 2015

The Farm na Letné

 
Skoro rok jsem kolem jezdila autem a pořád si říkala, že tam musím zajít. Do The Farm na Letné. Krásný design a inspirativní lidi uvnitř. No a v úterý jsem tam konečně byla s mojí drahou kamarádkou a polovičkou našich dětí na dlouhé snídani. Strašně jsme se obě těšily, že si konečně trochu v klidu popovídáme, když ty starší děti nám hlídají tátové. A taky že jo.
Překvapením pro mě bylo, že tam mají dětský koutek. S tím jsem tak nějak nepočítala. (Restaurace totiž nemá web, jen FB, takže se toho o ní moc dočíst nejde.) A není to ledajaký koutek, ale trendový Ikea dětský koutek s tabulí hned naproti dveřím, stranou od hlavní části. Co mi však na něm tak trochu vadilo bylo, že tam byla docela zima. A to jsem zvyklá na studený odchov:) Jó, úterý bylo jedno z těch prvních mrazivých dní, ale o to víc bych se postarala, aby dětem a ostatním zákazníkům nebyla zima.

Hlavní část je moc hezky a vzdušně řešená. Interiér fakt na jedničku.
Světla nad barem/pultem jsou skvělá.


A exteriér vlastně taky. V létě se dá využít zahrádka nebo posezení u vchodu. Obsluha velmi příjemná. 

Jídlo je docela dražší, nicméně ne výjimečné. Já jsem si dala "Vejce Florentine", pošírované vejce podávané na baby špenátu, přelité domácí holandskou omáčkou, podávané na ciabatte, s norským lososem. To celé za 165 Káčé. Když mi ho přinesli, bylo tak nějak vlažnější, takže když jsem dojídala, což bylo fakt po chvilce, protože já starý hltal, bylo jídlo úplně studené, což mi u pošírovaného vejce docela vadí. Holandská omáčka byla na můj vkus extrémně řídká. Vadila mi i celozrnná rozpečená bageta, ne ciabatta (až teď jsem si uvědomila, že to měla být ciabatta a ne obyčejná celozrnná bageta, když se tu dívám na foto menu), jejíž jedna polovina překrývala vrch vejce s přílohou a druhá polovina byla utopená vespod ve vajíčku. Bagetu bych si sama do vajíčka jistě namočila, ale ne celou tak, aby se v podstatě rozmočila, než jsem vůbec zjistila, že se dole nachází. 
Kamarádka měla bezlepkový "Čokoládový brownies dort" potřený šlehačkou. Chutnal jako obyčejný kakaový dort, brownies nám ani jedné, bohužel, nepřipomínal. Chyběla mu hutnost a typická "nedopečenost" brownies.
Aspoň, že to espresso bylo espresso a čaj byl také fajn. Obsluha je také velmi milá a přátelská. Ve všem vyhoví. 
Dalším mínusem pro mě bylo osvětlení části restaurace, kde se nacházel dětský koutek, u vstupu na zahrádku. Jedna stropní lampa byla opravdu málo. V té hlavní části je to mnohem lepší.Později ale paní rozsvítila ještě přídavnou lampu (to, když dorazil zřejmě někdo z vedení na obhlídku), takže to bylo lepší. 
A pak taky jedna výtka k toaletám. Ty jsou mimořádně designově vyvedené, ale nikdo během naší, asi tříhodinové návštěvy, nezkontroloval jejich stav, takže se tam při druhé mé návštěvě povalovaly papírové kapesníčky a ruličky od toaleťáku.
Abych byla upřímná, byly jsme trochu zklamané. Interiér a exteriér velmi vyvedený, ale jídlo a ceny nic moc. Navíc nemají web, i když ho na vizitkách směle uvádějí. K dispozici je jen FB stránkaJe mi líto, že návštěva nedopadla dle mého očekávání, ale možná jim dám ještě jednu šanci na oběd, možná....
Znáte The Farm? Líbí se Vám tam ? A co jídlo? Byli jste spokojeni?

4 komentáře:

  1. Určite moc krásne miesto...interiér skvelý..

    OdpovědětVymazat
  2. Péťo, děkuji za skvělý článek, také se tam chystáme už hodně dlouho, bohužel to máme ještě trochu z ruky, tak se zatím nenašla vhodná příležitost. Teď tedy i trochu váhám, jestli to za tu výpravu stojí, i když si na věci ráda dělám vlastní názor, tak to asi zkusíme. Ty ceny mě trochu překvapily, jak píšeš, čekala jsem dražší jídlo, ale tohle je docela dost. Tak ještě zvážíme. Díky moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leli, holky na IG i psaly, ze slysely dobre reference. Jedna, ze tam byla a ze super. Verim, ze mel jen kuchar spatny den a nebo se seslo vic spatnych nahod...Zkuste a uvidite. Je to tam moc hezke.

      Vymazat
  3. Karolína Hrdličková3. listopadu 2015 v 15:15

    Interiér super. Obsluha milá, ale v závěru dost pomalá. Museli jsme si dojít asi po 20 minutách a několika připomenutích pro účet. Káva výborná, ale jídlo podle mého neodpovídá ceně. Za mě zklamání. Na snídani už raději chodíme do Café Záhorský.

    OdpovědětVymazat