středa 11. listopadu 2015

Kulturní neděle

Proběhlý víkend byl celkem plodný. A to počasí k tomu !!! V sobotu jsme stihli pořídit podzimní rodinné fotky a navštívili jsme ten zhudebněný výlov, o kterém jsem psala v minulém příspěvku. A v neděli jsme vyrazili do Prahy. Kluci s velkým Bobem na návštěvu ke tchýni, kde jsem je později odpoledne následovala a já za kulturou a do kaváren.
Nejdříve jme s kamarádkou navštívily výstavu bratří Saudků, Saudek 80, pořádanou k jejich osmdesátým narozeninám, která se až do konce ledna koná v GALLERY OF ART PRAGUE na Staromáku. Nejsem žádný jejich extra fanoušek, ale lístky jsem dostala za hubičku, tak proč nejít. 
Výstava mě ale zklamala. Veškeré Janovy práce byly jen černobílé reprodukce. Mrzelo mě, že tam nebyl ani jeden z jeho obrazů, aby aspoň ten dodal výstavě trochu barev. Zato Kájova část byla barev plná, jak jinak. Možná byl ten kontrast záměr, když o tom tak zpětně přemýšlím.
Na Staromáku jsem tak maximálně dvakrát ročně, většinou před Vánoci. V neděli to tam ovšem vypadalo jako v cirkuse. Až jsem se lekla. Z jedné strany na mě pošilhávali chlapci ve zlatých kostýmech (živé sochy), hned vedle se svíjela polonahá diva při indické hudbě. Na druhé straně vybírali peníze levitující chlápci ( s tou vypečenou židlí, která vypadá, jako když člověk sedí ve vzduchu) a hned kousek za nimi si pán hrál na kašpárka v miminkovském oblečku. Do toho turisté na segway, odfrkující koně, ufunění cizinci, feťáci a zlodějíčci...co dodat. Bylo krásné počasí :)
chlapci spolu:)




Kájova pracovna



 
 

Venku bylo nádherně, tak jsme se ještě potom courly podzimní (i když v neděli to spíš vypadalo jako letní) Prahou a přemýšlely, kam na kafe. Na Jungmaňáku jsme natrefili na KARE Café, café, které otevřel designový obchod KARE Design, jestli znáte.
Kavárna slouží jako showroom a kavárna zároveň. A tak jsem si tam prubla designové židle a okoukla, co mají nového. Mají zajímavé originální kousky a myslím, že každý si tam najde to své.
Cestou ze Staromáku nahoru na Vinohrady jsme chtěly zajít asi do x kaváren, ale většina jich měla zavřeno. Nakonec jsme skončili v Monolok café a ještě, že tak. Kafe mají víc než výborný. Voda z kohoutku zdarma je samozřejmostí a makovec byl také libózní. Najdete je i na facebooku. Víc jsme nestihly. Ale kamarádka tam chodí celkem pravidelně a může moooc doporučit. Tak kdybyste tam měli někdy cestu. A v neděli mají otevřeno:)
fotky jsem si vypůjčila z www.monolok.cz

Hned jsme si říkaly, že musíme udělat Vinohrady café tour, protože těch výborných kaváren je na Vinohradech mraky.
Jaká je ta vaše oblíbená kavárna, ať už je to kdekoliv? 

4 komentáře:

  1. Hezké fotečky! Ta kavárna vypadá krásně. Strávily jste s kamarádkou hezký čas :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Interiér kavárny není úplně mé gusto, ale byla narvaná a káva fakt výborná.

      Vymazat
  2. Krásně strávený čas. Já mám ráda ty prvorepublikové - Louvre a samozřejmě Slávii, na tu mám obzvlášť dobré vzpomínky ze studentských let. Setkala jsem se zde osobně na schůzce se spisovatelem Ladislavem Fuksem (Spalovač mrtvol), ale Petro, Vámi představená kavárna má svoje kouzlo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ty vzpomínky:) Kouzlo má pro mě nejvíc ta zahrádka :) Kavárna má dvě patra a byla opravdu "natřískaná", což o něčěm svědčí.

      Vymazat