úterý 17. listopadu 2015

Nové světlo

 

Konečně jsme si domů pořídili nové osvětlení. Světlo, které nám viselo v obýváku jsem kupovala před šesti lety někde v antiku, ale teď už se mi vůbec nelíbí.
A tak máme nové, kovové se zlatě stříknutou střední částí. Stropní světlo moc často nevyužívám, svítíme převážně lampou, ale při vstupu do místnosti si stropního světla hned každý všimne, takže jsem chtěla něco zajímavého.
Kov se mi poslední dobou začal hodně líbit, máme kovový konferenční stůl, lampu a garnýže, takže se nám do pokoje hodí. 

Akorát jsme museli trochu zkrátit řetěz, protože světlo má samo o sobě nějakých 45 cm a naše stropy nedosahují výšky vinohradských činžáků, takže bychom do něj asi naráželi. A taky trochu upravit střední část lampy, která byla trochu vychýlená. Ale stačilo jí trochu silou pootočit a bylo to. Možná by to spravilo i uvolnění horního šroubu.
Světlo svítí tak akorát. Nemám ráda hodně silná přímá světla, takže jsem spokojená, i když oproti původnímu světlu se třemi žárovkami je to výrazná změna.


Světlo Bali jsme pořídili v e-shopu KARE Design
Nevím jak vy, ale já jsem vždy značku KARE Design vnímala jako hodně designovou a hodně drahou záležitost. Tak nějak mimo moje možnosti, a to teď na mateřské s hypotékou obzvláště. Po pár vyměněných e-mailech jsem ale zjistila, že to tak vlastně vůbec není a že jejich myšlenka "dostat cenově dostupné a zároveň designové kousky do všech domácností" se mi líbí. A tak jsem následující večer strávila projížděním jejich e-shopu. Docela dost věcí je tam v přijatelné cenové hranici, navíc mají i outlet.



KARE DESIGN shop se profiluje jako světový lifestylový koncept s unikátní nabídkou designového nábytku, světel a dalších bytových doplňků pro originální domov, ale i kavárny, hotely, bary a restaurace. Na trhu není žádným nováčkem. V designovém interiéru má tradici více než 30 let a působí po celém světě. 
Jejich showroom můžete navštívit v Praze a Brně. Zároveň otevřeli nové KARE Café, které slouží zároveň také jako showroom, takže můžete spojit příjemné s užitečným. Já využila rovnou e-shop, ale při pořizování barevných kousků bych doporučila návštěvu showroomu/café, protože znáte to, každý domácí monitor je jinak zkalibrovaný a červená doma v počítači může být úplně jiná než ta na prodejně (holt gauč není bílá lednička:)).


Co se mi na KARE líbí je to, že nabízí opravdu originální kousky, které v domácnostech plných "švédského nábytku" (nic proti němu, jen ta masovost) zase tak často nenajdete. A to já mám ráda. Originalitu. Ostatně koukněte na tohle video, kde je průřez jejich aktuálním sortimentem. Vybere si tam fakt každý.
A vzhledem k tomu, že zrovna aktuálně řešíme osvětlení skoro do každé místnosti (to staré se mi už nějak okoukalo), v oddělení svítidel jsem se zasekla na hodně dlouho. Je tam toho totiž mraky a to za docela pěkné ceny. Takže tady je pár mých favoritů stojacích lamp:
tyhle jsou z kategorie těch levnějších


no a tyhle krásky, ty už jsou cenově trochu jinde
Ze závěsných lamp se, kromě té naší, dají také vybrat pěkné kousky.

No a v létě budu mít zase zpět svůj pracovní kout, to až děti přesuneme do pokojíku, takže budu řešit osvětlení i tam. A i v oddělení lampiček bych si vybrala.

Jaký typ osvětlení se líbí vám? A vybrali byste si ?



Tento příspěvek je sponzorovaný a vyjadřuje pouze moji osobní zkušenost a názor na danou věc/ produkt/ službu.

10 komentářů:

  1. Povedená výměna .... Netradiční a originální osvětlení. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné osvětlení..já pořád sháním něco pěkného na chalupu...něco podobného by se mi i líbilo..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro me to byla laska az na druhy pohled, ale ted jsem moc spokojena:) Nejdriv jsem chtela lampu Grid, ale s tema nasima prckama by asi dlouho nevydrzela....

      Vymazat
  3. Práveže tradiční...ja som sa už vzdala, mali ich u nás v Krásnej izbe, robil ich jeden slov.drotár, výtvarník,a boli pre nás cenovo nedostupné, ja som to už zmienila niekde, že severská kovová móda ma až tak nedrží, pretože máme drotársku tradíciu....
    Toto je krááásny kúsok, tými zlatistými a čiernymi drôtmi !!!
    Krásne vám to ide na pozadí borovicových ? dverí a čiernych verají :-)
    Tlieskam !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, tak rucni poctiva prace je nejlepsi, to je svata pravda. I kdyz ty ceny jsou pak taky "pekne":) Dvere jsou borovicove, puvodni. Barva se mi nelibi, ale uz jsem si zvykla. Az trochu odrostou deti, musime je pretrit, stejne jako vymenit puvodni plovouci podlahu, ktera ma naprosto silenou barvu a je diletantsky udelana. Jinak me severska moda nevadi, ale netradicne pouzita. Napr. čistě bilo-cerne interiery moc nemusim. Chybi mi tam napad, osobitost...

      Vymazat
  4. Krásné osvětlení !
    Petra

    OdpovědětVymazat