středa 16. března 2016

Jak skladujeme hračky aneb stokrát jinak


Do velikonočního úklidu jsem zahrnula i nové bydlení pro hračky, teda hlavně pro lego, které je teď spolu s vláčky nejvíc používané. Ne, že bychom krabic, boxů a košíků na hračky měli málo, ale od té doby, co je Bruník chodící, je taky velmi ničící jednotkou. Šílený !!! Už zlikvidoval dva plastové boxy na hračky. 
Vzhledem k tomu, že kluci ještě nemají vlastní pokojík, hračky už jsme skladovali všelijak. Vždy to ale bylo v rohu obýváku. Nejdřív to byla malá plastová krabice, pak velká plastová pojízdná krabice, pak dvě velké plastové pojízdné a teď jsem vyklidila půlku knihovny, takže větší hračky (jako velká auta nebo třeba kuličkovou dráhu) skladujeme samostatně v polici, lego a koleje s vláčky v menších ratanových košících. 
Hračky pravidelně třídím a obměňuji, protože kluky brzy omrzí. Tedy kromě již zmíněného lega a vláčků. Nové kupuji jen o narozeninách, svátcích nebo Vánocích a to ještě často z druhé ruky. Ale pořád mi přijde, že jich je nějak moc.







Nedávno jsem ale řekla dost a přes e-shop prodeti.cz pořídila Lego úložné boxy.
Je mi celkem jedno, že to není úplně skandinávsky trendy, ale fungují. A hlavně, zavíráme je. Vždy jsme totiž vše skladovali otevřené, protože víka na krabicích stejně nijak extra nedržela (až na ty se zacvakávacími klipy, ale to zase bylo nebezpečné, kvůli skřípnutí prstíků), resp. krabice byly tak přeplněné, že by ani zavřít nešly a i kdyby šly, tak by je kluci okamžitě sundali.  A to u těchto boxů až tak snadno nejde, tedy zvlášť Brunďovi ne. Naštěstí:)



Jako barvy jsem si zvolila světle modrou, šedou, černou a bílou. V takových barvách totiž plánuju klukům udělat pokojík. Záměrně jsem si vybrala menší boxy, protože kluci mají tendenci box vzít a celý vysypat, a tak teď mi vysypou jen ten jeden malý a já pak mám jednodušší uklízení:) Navíc jsou boxy také skladnější.  Krásně se nám vejdou do knihovny, kde teď ty hračky skladujeme. Na Lego Duplo jsou boxy akorát, takže na klasické Lego budou určitě stačit také, když kostičky jsou o hodně menší. I když samozřejmě se do nich nemusí ukládat jen lego. Když dělám rychlý úklid, neřeším, kam co uklízím a klidně do nich nahážu i jiné hračky.


 

Musím říct, že zavírání je docela precizně udělané, ale zároveň se dá dobře otevřít i dítětem. Skládají se na sebe jako klasické lego a dá se na nich i sedět, což jsem si nejdřív myslela že bude docela nepohodlné. Ale prý není, říkal Bobík. 



Jenže ta velikost. V popisku uvádějí výšku 18 cm, ale reálná výška vnitřního úložného prostoru je jen 10,5 cm !!! To pro mě bylo docela rozčarováním. Ano, mohlo mi to dojít, ale až takový rozdíl jsem nečekala. V popisku zboží bych proto uvítala i skutečný vnitřní rozměr či objem úložného prostoru a ne je vnější rozměry. 
A tak pro vás, kdo třeba plánujete kupovat, uvedu, pro jistotu, reálné rozměry vnitřního úložného prostoru. Vnitřní prostor boxu velikosti 25x25x18 cm je v reálu velký 22,5x22,5x10,5 cm, box 12*12*18cm = 10,2*10,2*10,5 cm a box 12*25*18 cm = 10,2*22,5*10,5 cm. 




Taky mám trochu obavu, jak dlouho nám boxíky vydrží. Bruňa má teď házecí období. To roční (a kousek) dítě má obrovskou sílu !!! Nic mu není svaté. A ty boxy jsou "jen" plast. Budu muset být víc na pozoru. 
Každopádně ty úplně malé boxíky se hodí na ledasco. Já je možná dětem časem znárodnim třeba na štětce nebo i jako zajímavá váza by to šlo. No, variant je spousta. Koukněte...




Jak jste na tom se skladováním hraček vy? Máte na to nějaký zajímavý fígl? Co třeba látkové nebo papírové koše?  Těm já zatím stále nějak odolávám/nevěřím. 



Tento příspěvek je sponzorovaný a vyjadřuje pouze moji osobní zkušenost a názor na danou věc/ produkt/ službu.

10 komentářů:

  1. Ahoj Peti, Tvoje poslední články mě tak baví a jsem škodolibě ráda, že to je i jinde stejný, promiň. Mám taky 2 roubíře, necelé dva roky od sebe a chvílema jsem vážně zpoufalá. Ale jsem ráda, že jsou kluci zdraví a plni energie, ono to jednou bude lepší. Taky vlastníme Lego boxi, 2 dlouhé (s 8-mi čudlíky), velikost mě taky sklamala, duplo se nám tam nevlezlo a vadilo mi, že se na tom strašně držel prach. Tak jsem je rozdělala, naplnila obě poloviny a dala klukům pod postel. Taky uvažuju o těch menších na nějaké drobnosti.
    Mějte se krásně, buďte zdraví a hodně sil, Tobě i klukům při objevování světa, Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, děkuji, Markét. To mě těší:) Já to mám stejně. Vždy mě to uklidní, když vidím, že může být hůř nebo aspoň stejně:)) Ale je to přesně tak, hlavně, že jsou děti zdravé. My už máme taky jednu krabici pod postelí. Měj se taky krásně.

      Vymazat
  2. Jsou zasne, my mame ikea plastove boxy hlavne, ale taky papirove pytle a i hadrove kose, funguje - zatim - vse:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré vědět, co fungují. Díky za sdílení zkušenosti:)

      Vymazat
  3. Tie boxy vyzerajú naozaj super. Keď sú zavreté tak aspoň nič nevidno a aspoň na chvíľu je upratané. Škoda tej veľkosti. 10,5 cm výška je dosť málo.

    OdpovědětVymazat
  4. Hračky jsou u nás v pár krabicích i Ikei, jsou látkové a skládací. Už na ní Sebík i seděl, ale to jsem mu zakázala, myslím, že by z nich nic nezbylo. Na dvou je utržený zip, ale to nevadí, protože ta spodní strana je ještě překrytá pevným dílem.
    Zbytek hraček, které zrovna nepoužívají nebo jsou ohrané (také je střídáme), jsou ve velkých pojízdných šuplících u holek pod postelí. Často v nich hledám všechno, co doma chybí. Od oblečení, hlavně ponožek, kuchyňského nádobí co mi Sebík odnese až po kocoura, který tam celý den vydrží spát. :-)
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty děti jsou hrozní likvidátoři:)) A pobavilo mě, co píšeš. Taky v hračkách nacházím spoustu věcí z domácnosti, nejvíc z kuchyně - čajová sítka, silikonové rukavice, spojovací pásky na pytlíky atd. No a pak se u nás hodně "kradou" poklice a hrnce, samozřejmě. Ale to je asi všude stejný...

      Vymazat
  5. Mě hrozně odradila cena. Mám pocit, že za takovou se prodávají i některá Dupla v podobných plastových krabicích, akorát jsou navíc plné kostek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cena je vysoká, to je pravda. Ale tak to je u lega obecně. Taky s tou cenou docela bojuju:) A s těmi krabicemi v rámci klasického lega máš asi pravdu, i když tam to nebude tak precizně udělané a nepůjdou zacvakávat do sebe. Sama jsem zvědavá, zda budou tyhle boxy nerozbitné stejně jako samotné lego, které je nezničitelné.

      Vymazat