středa 23. března 2016

Velikonoční tvoření pro nejmenší (2+)


I s klukama, resp. Bobíkem se doma připravujeme na Velikonoce. Tvoříme a tvoříme. Většinou vždy v době, kdy Bruňa dopoledne chvíli spí, protože jinak bychom toho moc neudělali. Všechno by bylo na zemi. 
Začali jsme jednoduše a pomalu. S papírovými vajíčky jako zápichy.  Pro úplné prcky je nejlepší si načrtnout šablonky vajíček na A4 a oni si čárají a malují po celé čtvrtce. Vy pak jen vystřihnete vajíčka dle šablony a máte abstrakci jak vyšitou. Zdobili jsme je recyklovanou stužkou z Vánoc a nebo taky šňůrkami z triček, které odstříhávám. Ale jde to i lýkem, samozřejmě. 


Pokračovali jsme s kuřátky z odličovacích tamponků. 




Potom jsme vyráběli vajíčka barvená cukrem obarveným potravinářským barvivem. 



Dělali jsme také kuřátko. Křídla jsou z obkreslených dětských ručiček. To děti baví moc. Udělat se dá i z barevného papíru, ale zábavnější je si papír žlutě nabarvit.




A nakonec jsme si i to 3D kuřátko vyrobili. Z polystyrenových kouliček a pírek. Obojí koupíte v květinářství. Konečně jsem si taky pořídila očíčka. Nožičky, hřebínek i zobáček jsou z papíru. 



Ale s dětmi nemusíte tvořit jen dětsky. Bobík mi třeba namaloval krásné kraslice. Jen černou a bílou. Je na nich on a Bruník, kdybyste to náhodou nepoznali:)




 

Co zajímavého s dětmi tvoříte vy?

5 komentářů:

  1. Doufám, že až budu mít děti, budeš už mít založený soukromý jesličky :) Moc krásný a jednoduchý :) Skvělá inspirace. O víkendu budeme malovat s neteřema, okamžitě sdílím na facebooku na ségru :) Díky!

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné, podle toho jak synek tvoří je vidět, že se mu věnujete a není to nárazová akce. Ve školce kolikrát neumí pořádně lepit starší děti ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Tvoření je krásné...i my doma tvoříme moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat