pondělí 13. června 2016

Tři


O víkendu jsme slavili Bobíkovy třetí narozeniny (UŽ !!!) a zároveň Bruníčkův svátek. Letos se oslava nesla v duchu Krtečka, jak už jsem psala minule.
Oslava tentokrát neproběhla na "horní" zahradě, ale dole na dvorku. Ze dvou důvodů. Kluci jsou strašně divocí a pořád bychom je asi nahoře honili a báli se, aby se nezkutáleli dolů a taky kvůli počasí. A nakonec to bylo i dobře, protože počasí nám letos moc nepřálo. Až odpoledne se udělalo lépe. Teplo bylo, ale chvílemi mrholilo, takže jsem byla ráda, že jsme byli schovaní pod pergolou.

Bobík letos dostal své první kolo. Tedy vlastně dvě. Jedno od nás a druhé od babičky s dědou, abychom ho nemuseli převážet, resp. také kvůli mému malému autu, kam se mi kolo s kočárem a bagáží rozhodně nevejde, když jedu k našim na delší dobu sama s dětmi.
Obě kola jsou bazarová (ale dobré značky a pěkně zachovalé) a vyšly nás jako jedno lacinější nové. Když jsem totiž viděla ceny nových kol, které bychom chtěli - kolem šesti tisíc, přišlo mi to tedy dost hodně. Tahle dvě mě vyšla na půlku.


 


 

A tohle je dárek pro Brunďu od Bobíka, který mu vyrobil - viděli jste ho ZDE.
Potom kluci dostali dohromady fotbalistické branky a další menší dárky.
Ale ten největší je ještě čeká. Bude to zahradní domeček. Tedy domeček, spíš takový dům. Trochu jsme to, na můj vkus, předimenzovali. Domek jsme (tedy velkej Bob) ještě nestihl dodělat, a tak je postavený tak napůl. Chybí ještě dvě stěny:) Ale kluci už si v něm hrají a jsou z něj nadšeni.





Dort byl taky krtkův a vévodil mu sám pan Krtek a dortová fontána (takový ten ohňostroj) místo svíček. 





Ostatní pohoštění taková klasika, kterou s menšími obměnami střídám na různé oslavy. Minipizzy, quiche, jednohubky, lososové krekry, mini větrníčky, skořicovo-medoví šneci a pak samozřejmě grilovačka masa a zeleniny. 



A to tričko s krtkem, které jsem Bobíkovi zapomněla pořídit, jsem nakonec po marném shánění po známých a po obchodech, musela vyrobit sama doma (centrofixama:)). Bruňda byl naopak za kravaťáka:)
Oslava se povedla a všichni jsme to, méně či více přežraní, přežili. Sejdeme se vždy celá rodina, a to je na tom to nejlepší. 



frkačky za kačku nechyběly

14 komentářů:

  1. Uzasny, maminka si zase vyhrala, super. A domecky jsou nej:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky. Jojo, to ja se rada aspon nejak na te rodicovske realizuji:) Okoli pritom šílí, ale jednou za rok to prezijou:))

      Vymazat
  2. Je to perfektní! Všechno! Bobíkovi všechno nej! Petra z hájenky

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Peto, gratuluji oběma chlapečkum. Krásná oslava! Dort s figurkou krtka je boží, já delam princezny☺a toto jako klučičí varianta nemá chybu.moc se mi líbi, že jste v blogerka, ktera žije v realitě. Taky mi připadají nova kola předražena, a navíc deti z nich po sezóně vyrostou, takže bazar je skvěla volba cena versus kvalita.at kloucci užívají drandeni! Maruška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju, Marusko. My kupujeme spoustu veci z bazaru. Pro takhle male deti nema cenu kupovat veci i hracky za "statisice". Stejne je bud brzy omrzi a nebo z nich vyrostou. Dekuju za pranicka, rada vyridim:) A diky za navstevu.

      Vymazat
  4. VŠE NEJ!VELMI LÁKAVÉ OBČERSTVENÍ..ILČA

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný dort i luxusní pohoštění. Vůbec nechápu jak to se dvěma raubíři vůbec stíháte. Klukům vše nejlepší :-)
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Jarko. No, prijela babi s dedou, takze kluky pohlidali a ja na to skocila asi v pul seste rano, takze se to dalo. ALe trouba jela na plne obratky:) Dekuji za pranicka, vyridim...

      Vymazat
  6. Vždy ma fascinuje tvoje úžasné pohostenie!
    Obom chlapčekom všetko najlepšie:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, Alenka. No, kdyby vždy nepřijeli naši a nepohlídali děti, bylo by to složitější. ALe i tak si vždy máknu:)

      Vymazat
  7. Nádherná oslava! :-) Jsi šikovná a máš to moc hezky zachyceno :-)
    Klukům ještě jednou všechno nejlepší, moc jim to slušelo :-)

    S těmi koly jsi to trefila - Eliášek dostal ke 4. narozeninám kolo, nové, stálo tak nějak, jak ty píšeš, a ještě na něm ani jednou nejel. Dlouho nedosáhl na zem, bylo velké, a teď na něj stále ještě nenašel odvahu. Takže se na něj práší na půdě. U babičky máme takový erární vozový park, jsou tam hlavně prastaré koloběžky a různé takové ty plastové kačenky a motorky, a o to se děti vyloženě rvou. Takže tak asi :-)

    Na domeček se těším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, díky. Vždyť ty to máš vždy také krásné a skvěle vymakané ! S těma kolama a hračkama vůbec, já jich hodně pořizuji přes bazary (to už jsem tu několikrát psala). Kluky stejně brzo omrzí a nebo je rozbijí, tak mi jich aspoň potom není tak líto. A taky máme pořád ta malá odrážedla a autíčka a tříkolky a taky to dost frčí.

      Vymazat