čtvrtek 14. července 2016

Stará židle


Tohle je ta druhá židle, kterou jsem koupila spolu s Thonetkou za hubičku. 
Myslela jsem, že si je dám obě k jídelnímu stolu, abych ty všechny stejné židle trochu rozstřelila, ale tahle v sobě má nebo spíš měla červotoče (nevím, tak raději neriskuji), tak ji raději nechám u venkovního sezení. Potřebovala by zrenovovat, ale asi to vyřeším jen obroušením nerovných hran a látkovým podsedákem. 
Já staré židle miluju. A u nás na vesnici, že jich vídám. Třeba v ovocném sadu, když na nich dědečkové přebírají ovoce a kupí na nich přepravky s jablky a nebo jim stojí celé postříkané od barev na dvorku a prší na ně. Vždy mám chuť zazvonit a zeptat se, zda by mi ji nechtěli věnovat, že bych ji určitě líp využila:) Ještě jsem si vyhlídla jednu u táty v dílně. Ten si klepal na hlavu a prohlašoval, že mi ji rozhodně nedá a navíc, že je v ní červotoč. No, myslím, že to s ním ještě "skoulím" ....




6 komentářů:

  1. Krásná :-)
    Taky jsem takhle zachraňovala staré židle, ale pak jsem neměla čas na jejich renovaci, tak se mi kupily v kůlně, až jsem je poslala dál. Asi mi prostě nebyly souzené :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to muselo být z těžkým srdcem, to posouvání dál...Ale chápu.

      Vymazat
  2. Tak ta je teda luxusní! My dostali tři různé na práci při rekonstrukci, teď je čeká novej život, tak se těším, škoda by jich byla ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. A to já se taky těším, jestli budou na blogu...

      Vymazat