pondělí 4. července 2016

Thonetka


Konečně jí mám taky. Vím že Thon(etky) židle má doma skoro každý. Já si ale počkala na nějakou lákavou cenovou nabídku. Nakonec se mi to poštěstilo a koupila jsem jí společně ještě s jednou starou židlí za krásných 150 Kč za obě ! Její místo bude u jídelního stolu, kde plánuji mít každou židli jinou. Ještě bych brala Thonetku s područkami, ale asi by se nám ke stolu nevešla. Musím to ještě proměřit.
Zatím jsem jí nijak nerenovovala a asi ani nebudu. S tou patinou (rozuměj sem tam odřením) se mi líbí. Patří to k ní. Akorát na ní musím ušít podsedák, aby netlačila. 
Každopádně se teď stala pro kluky tou nejoblíbenější židlí. Tedy po rostoucí židličce, o kterou se perou. (Musíme už jí pořídit i Bruňovi.)
Líbí se vám Thonet židle? A máte taky doma tu svou? 



16 komentářů:

  1. Já nemám,ale toužím.-)Moc jí to u vás doma sluší!Krásný den Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Věrko. I na tomhle místě by byla pěkná, ale to nejde. Kluci jí hned vezmou a stěhují po bytě a používají jako přibližovadlo na vysoká míst:)

      Vymazat
  2. Ta je nádherná a cena též:-)))
    Doma ne, ale u babičky...Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Evi:) Jooo, u babiček, tam je většinou pokladů...To znám .

      Vymazat
  3. Je nádherná ...tiež mam doma podobnú a je moja obľúbená :-) ...a veľmi sa mi páči aj ten farebný koberček :-) pekný deň! Danka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Danka. To je zděděný peršan. Taky ho mám ráda, i když ho po bytě různě přemísťuji...

      Vymazat
  4. Thonetka je vždycky nádherné a hlavně padne do každého interiéru. Kupovala jsem 2 kusy z bazaru. Vylouhovali, zbytek očistili a jedna je v černém hávu se světlými konci nožiček a druhá je jen naolejovaná přírodní. Jsou kouzelné. Moc jí to u Vás sluší a chápu Vaší radost. Také jsem byla štěstím bez sebe. KRásný den Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tak černá se mi taky líbí. A s těmi světlými konci to musí být zajímavé. Já jsem bazarový maniak. Miluju tam nakupovat. Tahle je také ulovená přes jeden FB bazar starožitností...

      Vymazat
  5. Super kup:-) Máme taky židličky i stoleček. Tento nábytek mám moc ráda! L.

    OdpovědětVymazat
  6. Já miluji tonetky a vždy jsme nějakou měli. Dobrá koupě. M.

    OdpovědětVymazat
  7. To ovšem byla parádní koupě... já mám pro jednu krásnou thonetku přesně vymyšlené místo v předsíni, starý úžasný věšák už k ní mám, židli se mi ještě nepoštěstilo potkat tu správnou (výhodnou koupi)... :) Snad se časem také dočkám.
    Mějte krásné letní dny, Peťka :)

    OdpovědětVymazat