čtvrtek 10. listopadu 2016

Svícny

Doba pálení svíček je opět zde. Já si toho za poslední roky moc neužila, protože kluci jakmile viděli svíčku, hned se jali jí zkoumat a sfoukávat, ale letos už by to možná mohlo klapnout. 
Letošní rok mám v plánu si kromě klasického kulatého adventního věnce udělat i nějaký svícen (ne že bych jich doma měla málo), který bych si dala o štědrovečerní večeři na stůl, protože adventní věnec zabírá moc místa. Nejspíš to bude kousek z dubového polena, ale líbí se mi i ty profláknuté kovové. Možná nakonec zvolím nějaký kompromis. Každopádně se mi čím dál tím víc zamlouvají měděné či mosazné věci. 










zlaté svícny a měděná lucerna odtud

No a pak samozřejmě beton. Ten taky můžu, ale pořád si na výrobu věcí z něj ještě netroufám.
Teď na to zatím není moc času, protože musím ještě vyrobit spoustu věcí na náš každoroční adventní jarmark, který v obci pořádáme, ale jakmile budu mít hotovo, jdu na to. 
Jaké svícny se líbí vám? 
Pár tipů, které se líbí mně, můžete najít i u mě na pinterestu, odkud je i tahle ochutnávka.





18 komentářů:

  1. Peti, krásná inspirace a tvůj příspěvek mě dnes zaujal ze všech nejvíce. Možná právě proto, že právě teď řeším adventní svícen taky. Dnes jsem byla v železářství pohledat si nějaké držáky na svíčky. Ale byla jsem tam se svou malou 2,5 letou holčičkou, tak jsem toho moc neprošla, ale představu už mám. Z tvých fotek se mi nejvíce líbí ten měděný z trubek od topení :-) Měj se fajn Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, tak to jsem ráda, že ti dnešní post padl do noty:) Jinak nákupy s dětmi, to je kapitola sama pro sebe. To znám:) Jsem zvědavá na tvůj výsledek. Doufám, že se pochlubíš na blogu.

      Vymazat
  2. Ahoj Petra, super inšpirácie, od kedy nám skoro zhorel dom od adventného venca, chytila sa gulička umelohmotná a tá horí až až a potom z toho celý veniec a roztopilo sa sklo na stolíku a z toho sa chytil kožený koberec a čierny hustý smrdľavý dym.......tak betónový svietnik, alebo svietnik čo má sklenenú ochranu :-) Nikdy nenechávam zapálenú sviečku bez dozoru. Príjemný deň prajem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zitka, tak to tedy muselo být něco! Přeju pěkné dny s bezpečnými svícny:))

      Vymazat
  3. Krasna inspirace, hodne bych si vybrala:-). M.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to jó - tomu rozumím:)! Krása...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je mi jasný. Zvlášť, když si je umíš udělat, že?;)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Andrej, příští sobotu 10-13 za hospodou😉 Budu mít i detsky workshop. Prijedte.

      Vymazat
    2. No přemýšlím o tom :) ... dá se tam pak někde naobědvat?

      Vymazat