čtvrtek 22. prosince 2016

Zabaleno


Zabaleno mám už asi týden, ale ten finál, rozuměj přidání březového věnečku a chvojí, až teď, aby mi to v tom horku doma neopadalo. Už se těším, až sundám ty krabice plné dárků ze skříní v ložnici a uklidíme je do poliček. Jsme tam jak ve skladišti.
Letos jsem balila do červeno přírodní varianty, stejně jako u adventního kalendáře pro kluky. Brunďa to má v přírodní a Bobík v jeho oblíbené červené barvě. Nám jsem dárky zabalila do stejných barev, ale strakatých. Tyto hezké (a navíc oboustranné) papíry jsem sehnala, myslím, v Lidlu. Ostatní jsou z Ikea. Jmenovky jsem ani nedávala. Pro kluky to zatím nemá smysl a já si tím ulehčila život. Vždy totiž vymýšlím, jak je udělám, tak to mi letos odpadlo. Příští rok už ale zase budou. Bobík se pomalu začíná zajímat o čísla a písmena, tak to bude možná už i aktuální.




Dárky se mi také perfektně balily. Jsou to totiž vesměs skládačky, hlavolamy, knihy a nebo prostě dárky v krabičce, a to je k balení ideální. Ty méně vzhledné jsem samozřejmě nefotila a "měkejše" máme jen my s velkým Bobem.




No a pokud nevíte, co takhle dělám, když kluci spí, tak zdobím dárky, pak si venku na dvoře instaluju paletu, na ní je vyskládávám a aranžuju, abych je mohla blejsknout. Doma totiž tma jak v pytli. A soused, ten si při pohledu na mě klepe na hlavu, manžel už je zvyklý:)
Jediné co teď chybí, je jen stromeček. Koupený ho máme, ale Ježíšek nám ho ozdobí až v noci na Štědrý den. Sice mám nutkání ho ozdobit dřív, když se na mě ze všech sociálních sítí hrnou ty nádhery, ale já vytrvám. Rodinná tradice je rodinná tradice. 


Do krabice a zpátky na skříň...

Už máte zabaleno? V jakém dekoru to je letos u vás?

18 komentářů:

  1. Máte to moc efektně zabaleno.Ten fígl s odlišením papíru pro každého obdarovaného bez jmenovek je hrozně fajn.Bohužel já už nevyužiju,děti vytostly a už i jako malé by se určitě zajímaly-jak to maminko poznáš,pro koho ten dárek Ježíšek myslel,když jména chybí :-).Hold my máme doma malé chytrolíny.Krásné a poklidné svátky přeji.H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Hani. No, to mě nenapadlo s tím zjišťováním. Ale něco bych vymyslela, třeba, že Ježíšek ví, že má Bobík rád červenou a že to kluci mají stejně jako na adventním kalendáři, že si to Ježíšek pamatuje....Je fakt, že už i ti prckové přemýšlí tzv. "za roh":)) Mějte krásné Vánoce !

      Vymazat
    2. Dobrý den. Vykouzlila jste mi úsměv na tváři s Vaším odlišným papírem. Když naše tři děti byly malé napadlo mě totiž to samé, protože nejstarší syn sice číst uměl, ale ti dva mladší mu museli nosit každý dárek k přečtení a tak další rok byly barevné dárečky. Já jsem použila i stužky v barvách balícího papíru a Ježíšek nechal před hromádkou dárků jmenovky s navlečenou stužkou a na jmenovkách napsáno komu je barva určená, to nejstarší syn přečetl a bylo. Jen varuji, že pro děti je to velmi návykové, dnes umí dávno číst všichni, ale na této tradici tvrdošíjně trvají, obzvláště dcera, která chce mít své červené dárečky:-), bez nich by to prý nebyly ty pravé Vánoce. Mějte se krásně a přeji pěkné Vánoce celé Vaší rodině. Jiřina

      Vymazat
    3. To je ale hezké, že na tom děti trvají. To je taková ta známka, že jsou ještě pořád těmi dětmi...Musí to být pro vás nostalgické. TO se mi líbí. Krásné Vánoce, Jiři .

      Vymazat
    4. Je fakt, že my jsme se ségrou jako malé měly dárky taky rozdělené podle barvy stužek a nikdy mě nějak nenapadlo zjišťovat, jak to mamka může vědět, že zrovna červená je pro mě :D a taky je pravda, že to požadujeme doteď :D

      Vymazat
  2. Krasnee..napad s odlisnym balenim super :). Pekne Vanoce preji ceke rodine. Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Peto, líbí se mi, že stromeček ještě nemáte, u nás ho v noci na 24. zdobí andílci, kteří pomáhají Ježíškovi. My jim doneseme ozdoby a když je to ráno hotové, mají deti signál, že by Ježíšek večer mohl přijít☺.Krásné Vánoce vam všem! Maruška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný zvyk! Mě to na jednu stranu štve, že zdobíme až v noci před Štědrým dnem (doma jsme teda jako malí zdobili 24.tého ráno), že si pak ten stromek tak dlouho neužijeme, protože ještě během svátků jezdíme k našim, ale na druhou stranu pořád převládá ta tradice...Hezké Vánoce.

      Vymazat
  4. Moc se to povedlo! Po vecerech take balim a uz mi to trochu leze krkem :) mejte se ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, mě to právě naopak uklidňuje to balení. Hezké Vánoce.

      Vymazat
  5. Moc pěkný....jednoduchý a vkusný:-)
    Krásné Vánoce !!! Eva

    OdpovědětVymazat
  6. Peti, moc krásné! My ohledně dárečků a jmenovek řešili, že jsme museli dát pod stromeček dárečky i pro babičky a dědy, nedáváme všechny, zatím na to nepřišel, že jich pak k babičce vezeme více:-) Stejně tak jmenovky, nemůžu použít nic, co vyrobím a nemůžu napsat své mamince "pro maminku", protože by to u mých rodičů strkal mně. Děti jsou malí chytrolíni:-) Proto nápad s odlišným papírem je super. Peti, krásné Vánoce přeji, užijte si je. :-) L.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je nádhera! měla jsi krásně zabaleno:)

    OdpovědětVymazat
  8. Já už mám dárek pro muže s předstihem vyřešený.Kupovala jsem mu bednu s nářadím.A před vánoci to ještě doplním nějakou sladkou tečkou v podobě čokolády.

    OdpovědětVymazat