pondělí 13. února 2017

Z provazu


Musím říct, že mě ten provaz docela chytnul. Nejen, že jsem z něj udělala závěsy pro květináče, ale koupila jsem si zásobu šňůry i pro ty moje závěsné dekorace. A nevypadá to vůbec zle. Řekla bych, že se mi snad líbí úplně nejvíc z toho všeho, co jsem dosud vyplodila:)
Kdo sleduje můj instagram, tak ví, že stále hledám název pro závěsné nebo nástěnné dekorace, které vyrábím. Jsou to různé druhy a ráda bych pro ně používala jednoslovný název. Není to lapač (i když ty také dělám a nazývám je lapače), závěs je více významový, a tak stále nevím. Napadl me třeba "cirk", ale ne všechny věci jsou kruhové, kdo ví, co mě ještě časem napadne. Nenapadá nějaký trefný název vás ???
Jinak spotřeba provazu na tyhle věci není úplně zanedbatelná, zvlášť pro tu první záležitost, ale stojí to za to. Jeden si musím udělat i k nám do ložnice. Až z ní vystěhujeme děti. Doufám, že letošní léto to konečně klapne. Jsme tam jak v noclehárně a skladišti v jednom.... 
Všechny tyhle tři kousky jsou již k dispozici na mém fleru




12 komentářů:

  1. Jééé, to je moc hezký nápad! :)
    Pěkný den, Peťka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Veľmi sa mi páčia Tvoje výrobky, lebo mi to rezonuje, chcela som sa do toho pustiť, aj špagátové vankúše sa mi moc páčia...
    Pre mňa lapač nie je prijateľný, záves sa mi nepáči, napadlo ma OKO....OČI.
    Je to také KUK z prírodného, divokého, fantazijného sveta:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ešte možno OKRUH:-)

      Vymazat
    2. Díky moc, Alenka. Polstare nebo pledy se mi taky libi... A moc diky za invenci. Okruh zni zajimave !

      Vymazat
    3. Macramé som sa naučila na výtvarke na ZDŠ, chodili mi výrobky po výstavách, vedela som niekoľko vzorov, robili sme zo špagátu.
      Niektoré vzory už cítim v ruke, nad niektorými rozmýšľam...možno to rozchodím, aj keď som trochu v inom záťažovom stupni, ešte u nás dobieha zimný režim, bol náročný....aspoň som trochu tvorila v novom kuchynskom kúte a v hlave a v srdci, aby ísť ďalej:-)

      Vymazat
  3. A není tohle už macramé závěs/dekorace?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Marti, macrame je "vyšší dívčí". Tohle je míň než basic macrame, proto to tak ani nenazývám. To by ode mě bylo hodně odvážné:))

      Vymazat
  4. Tiež ma napadlo macrame. Dekorácia na stenu zo špagátu, jedným slovom? Neviem, ale viem si to predstaviť ešte že to namočis do nejakej farby a spodky budú sivé alebo farebné a nasaje to farbu tak také tienovane to bude. Špagát dobre saje. Porozmýšľaj o Tom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bingo, Zitka, na barvení se pracuje, akorát to ještě musím vychytat:) Jinak měla jsem na mysli ty dekorace, které dělám obecně. Špatně jsem se vyjádřila....

      Vymazat
  5. Holka, Ty se nezdáš ;)! Sice už to není moje gusto, ale musím říct, že to vypadá dobře!!!

    OdpovědětVymazat