čtvrtek 30. listopadu 2017

Trochu jiná kuličková dráha


Další, tak trochu neplánovaný, dárek pro kluky k Vánocům. Kuličková dráha Hubelino.
Už jsem o ní slyšela, ale nijak dál nepátrala. A pak jsem měla možnost ji díky spolupráci s www.prodeti.cz vyzkoušet. A JO, je super.
Je to taková trochu nadstavba lega. Lego Duplo mají kluci už nějaký ten rok a pořád si s ním vyhrají. Stejně tak s dřevěnou kuličkovou dráhou. A když spojíte tyhle dvě věci dohromady, máte kuličkovou dráhu HUBELINO



Kostičky jsou kompatibilní s Duplem, ale kromě kostek nabízí stavebnice i něco dalšího, kuličkovou dráhu. Vedle klasických kostek různých velikostí jsou v balení i komponenty dráhy různých tvarů a délek. A samozřejmě kuličky. 
V sadě, kterou mám pro kluky připravenou já, je celkem 106 kostek, resp. částí. Součástí jsou i dvě desky na stavění. Kostičky jsou zabaleny hezky v sáčcích. Komponenty kuličkové dráhy jsou potom různě dlouhé a taky různě zkosené dráhy, které se dají kombinovat a napojovat x způsoby.






Vzhledem k tomu, že kluci stavebnici dostanou pod stromeček, dala jsem se do zkoušení a stavění já sama. Musím říct, že přijít na to, jak správně postavit dráhu tak, aby byla co nejdelší (a největší a nejkrásnější, samozřejmě :)) a využila jsem maximum kostiček, byla celkem fuška. Ale variant je nespočet, takže vlastní kreativitě dětí se meze nekladou. Součásti kuličkové dráhy jsou v různých délkách, takže se s nimi dá kouzlit a děti jistě vymyslí spoustu zatáček, podjezdů, nadjezdů a kdo ví, co všechno... Zkrátka procvičí si logické a prostorové myšlení a také jemnou motoriku.





Já jsem svojí dráhu několikrát předělávala, protože stavby, které jsem si vymyslela, my vždy z nějakého důvodu nevyšly. Nakonec se to ale povedlo a dráhu jsem zplodila. I když jsem ji samozřejmě původně plánovala úplně jinak. Pak se snažil i velkej Bob a tomu to šlo o poznání líp. 
Stavebnice ale obsahuje i dvě brožury, ve kterých naleznete několik variant kuličkových drah, takže se na začátku můžete směle inspirovat.






Hubelino nabízí hned několik variant těchto drah, stejně tak pouze kostičky, komponenty dráhy, desky nebo jen kuličky k dokoupení. Vybírat se dá zde. Stavebnice jsou navíc nyní v cenové akci !






Bobík už letos dostane lego pro věk 5+, takže Hubelino bude Bruníkovo. Hrát si s tím budou ale samozřejmě oba společně a jistě se budou hádat, co je lepší.... To zase bude o Vánocích veselo:)
Jinak  stavebnice Hubelino jsou vyráběny v Německu z kvalitního a ekologicky šetrného materiálu. Na výrobce já prostě vždycky kouknu. A u Němců se člověk většinou nespálí...

Máte zkušenost s Hubelino kuličkovkou? 

2 komentáře:

  1. Ahoj, jeste nemam, ale uz jsem ji objednala taky :-D Jinak jeste co jsem poridila synovi, tak je takoveto hopsadlo https://www.detske-kocarky.cz/hracky-hopsadla/ doufam, ze se bude libit a zabavi se.

    OdpovědětVymazat
  2. Hopsadlo bude mít jistě úspěch. Ta většinou nezklamou. Tak ať se obojí líbí a hezké Vánoce...

    OdpovědětVymazat