sobota 1. prosince 2018

Adventní kalendář se sněhovými vločkami


A to doslova. U nás totiž přes noc nasněžilo. To bylo ráno radosti. Ráno. V tu dobu ještě tenhle adventní kalendář nebyl hotový. Je to tak. Letos jsem se tak nějak nemohla rozhodnout, jak adventní kalendář pro kluky pojmu. Nakonec to je ve stylu mé oblíbené techniky macramé a zážitků (nebo úkolů, chcete-li - ale já to raději nazývám zážitky, protože úkol ve mě evokuje něco, co se "musí"...).
Důvodem je i to, že nějakou tu sladkost mají kluci totiž každý den, takže touto cestou jsem jít rozhodně nechtěla. Navíc za chvíli je Mikuláš a to bude další nálož. A hračičky, ty dostanou na Vánoce. Proto zážitky, ve kterých jsou schované společně strávené chvíle, adventní zvyky a obyčeje a kreativní tvoření. 




Obyčejný kovový kruh jsem tedy omotala tím nejjednodušším macramé uzlem, zavěsila na něj rozstříhané ruličky od toaleťáku s čísly, ve kterých jsou přilepené zážitky. Jsou hodně podobné jako ty z loňska (tyhle). A doplnila to macramé vločkami, které jsem minulý týden motala na jarmark a nějaké zbyly.


toaleťák nastříhán, úkoly vlepeny a
 oprovázkovány


polotovar včera v noci - pro chvojí jsem šla až dnes ráno...ve sněhu:)
Kruh jsem doplnila o nezbytné chvojí. Např. ten stříbrný okrasný smrk mi vloni vydržel až do srpna! Mašle z červené sametky nemohla chybět. Červenou barvu vyloženě nemám ráda, ale k Vánocům prostě patří.



Co vaše adventní kalendáře? Jaké máte? Ráda se inspiruji na příští rok.

7 komentářů: