středa 26. června 2019

Indiánský


Začalo to už v pátek, kdy měl Bobík šesté narozeniny. A ve stejný den se u nich ve školce chystalo pasování školáků a takový menší dětský den. A ten byl na indiánské téma. K tomu pak byla i indiánská besídka.  Bylo to moc super a kluci si to skvěle užili. Chodili na chůdách, chytali rybičky, házeli míčky do klauna, kupovali si věci přes platební terminál, který poskytla jedna z maminek.
Dostali krásné šerpy a dárečky. A to i přesto, že ve školce ještě zůstávají. Přecházejí však do  MŠ v jiné vesnici, tak proto dostali šerpy a hezké rozloučení i oni. 







A aby se to nepletlo, hned druhý den jsme měli každoroční oslavu Bobíkových narozenin a Bruníkova svátku a tu já naplánovala také v duchu indiánů. Asi telepatie....
Byl to přesně ten den, kdy bylo to děsný dusno a vedro na padnutí (podobně jako dnes),takže bazén na prvním místě. Klukům jsem udělala čelenky a indiánskou výzdobu a šlo se na věc. Ve finále jsme do dortu jen ďobli a hlavně se pilo a jedly se nanuky a meloun.
Po koupání mi všichni tři chlapi vytuhli na gauči a já mohla v klidu uklidit...



  


 


 

Žádné přelomové dary se nekonaly, ale jeden dárek dostali kluci stejný. Je to parfém. Bobík už má parfém asi dva roky a Bruňa po něm zatoužil též. A protože Bobíkovi už dochází, dostali ho oba. Radost veliká. Až taková, že večer před spaním koukám z obýváku na Bruníka, jak si vehementně maže ruce. Říkám mu: "čím si mažeš ty ruce (od zápěstí k ramenům), Bruníku?" , protože se běžně vůbec nemaže. A on mi na to opáčí "no tímhle přece" a ukázal na lahvičku parfému. Torpédně jsem vylítla a šla ho znovu osprchovat...
Bobík dostal, mimo jiné, i činky. Poslední dobou totiž s klukama ve školce na zahradě "posilují". Přál si je a měl z nich fakt radost. 
No a tím jsme indiánský týden zakončili.  


4 komentáře:

  1. Ty si dievča do koča, aj do voza, obdivujem ako pekne zvládaš, chlapcom všetko dobré, sú už veľkí:-)
    Alena V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Alenka. Moc tě zdravím. Koukám nový blog...Milo dělá krásné pokroky. Gratuluju !

      Vymazat
    2. Áno, málokto si to všimol, aj v mojom okolí, on totižto dostal pozvanie bývať v jedinej autikomunite-farme na Slovensku, projektovalo to Nórsko, 10 mladých autistov s mladými asistentmi a má jediný volný režim, sám si chodí aj mimo, cestuje a dokonca si pobyt platí: asistuje a upratuje:-)
      Doma bol vždy štvrtinu času z mesiaca, nemohla som sa zaviazať inou prácou, ale ochorela mi dcéra, tak OČR:-)
      Obdivujem Ťa a pozdravujem, pozerala som aj Tvoje povestné občerstvenie na oslave!

      Vymazat
    3. Ali, to je úžasný s tím projektem a Milovo zapojením. To pro něj musí být super motivace, že má jako jediný volný režim a je tolik soběstačný... Držím moc palce s dcerou. Džte se celá rodina. Pa P.

      Vymazat