tag:blogger.com,1999:blog-3257019653516289895.post5550210233604833001..comments2024-03-27T12:40:44.626+01:00Comments on My Home Style: Bezinkový sirupMy Home Stylehttp://www.blogger.com/profile/00572257952498934300noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-3257019653516289895.post-42125075448934847252016-06-20T17:41:28.671+02:002016-06-20T17:41:28.671+02:00Tak to klobouk dolu - tolik davek! Ja to delala v ...Tak to klobouk dolu - tolik davek! Ja to delala v malem, tak snad se nic nezkazi....My Home Stylehttps://www.blogger.com/profile/00572257952498934300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3257019653516289895.post-12484241969499233092016-06-20T16:20:10.529+02:002016-06-20T16:20:10.529+02:00Dobrý den. Bezinkový sirup dělám v poměru 1:1 už a...Dobrý den. Bezinkový sirup dělám v poměru 1:1 už asi 25 let. Ten poměr cukru a kyseliny citrónové je tam kvůli trvanlivosti, cukr je konzervant. Čím více ho tam je, tím vám šťáva déle vydrží, tuším, že by správně měl být 1:1,5 jsou na to tabulky. Já dělám šťávu z 15 dávek (postupně) a vydrží nám celý rok, ale přidávám ještě trochu kyseliny sorbové.<br />JiřinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3257019653516289895.post-73193063307681776522016-06-20T15:02:50.305+02:002016-06-20T15:02:50.305+02:00Máty máme také hodně, tak to zkusím. Díky za tip.Máty máme také hodně, tak to zkusím. Díky za tip.My Home Stylehttps://www.blogger.com/profile/00572257952498934300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3257019653516289895.post-77452114035827676972016-06-20T13:07:26.663+02:002016-06-20T13:07:26.663+02:00Bezinkový jsem dělala asi jen jednou, u mě v okolí...Bezinkový jsem dělala asi jen jednou, u mě v okolí bohužel bezinky nejsou, ale celé léto dělám meduňkový a mátový sirup. Recept je stejný jen místo bezinek je máta (meduňka). Všechny jsou výborné!! :-)JanaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3257019653516289895.post-14666247574126649332016-06-20T11:21:27.495+02:002016-06-20T11:21:27.495+02:00Děkuju:) Já ho taky často nedělám. Ale ty ružové l...Děkuju:) Já ho taky často nedělám. Ale ty ružové lupínky by mohly být zajímavé... Jinak třeba šťávy a kompoty taky beru od mamky. To mě nebaví:)My Home Stylehttps://www.blogger.com/profile/00572257952498934300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3257019653516289895.post-23408143868550698362016-06-20T11:18:46.910+02:002016-06-20T11:18:46.910+02:00Já vím, že si lidi dávají do limči právě hodně toh...Já vím, že si lidi dávají do limči právě hodně toho sirupu i tak a pak je to stráášně sladký. Hodně lidí to tak má rádo. Teď jsem se nedávno nasmála u sousedky, která mi to tak extra sladký připravila a pak mi opáčila...vždyť jsem tam dala jen "tákhle málo" a ukázala asi 2cm . To mě málem odvezli:))My Home Stylehttps://www.blogger.com/profile/00572257952498934300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3257019653516289895.post-24260968424715357832016-06-20T10:31:41.430+02:002016-06-20T10:31:41.430+02:00Pekné fotky.Pekné fotky.atizehttps://www.blogger.com/profile/05850358443963525222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3257019653516289895.post-53760151064019732682016-06-20T10:30:52.946+02:002016-06-20T10:30:52.946+02:00Zaváram kde čo, robila som aj zavárané ružové lupi...Zaváram kde čo, robila som aj zavárané ružové lupienky podľa bulharského receptu, bazový sirup som ešte nikdy nerobila. Zato moja dcéra nezavára nič (veď má mamku a svokru) ale bazový sirup robí od svojich 20tich rokov. Používa určite trstinový cukor.atizehttps://www.blogger.com/profile/05850358443963525222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3257019653516289895.post-21428139179147570872016-06-20T10:26:24.873+02:002016-06-20T10:26:24.873+02:00Dělám 1:1. Kdybych dala míň cukru, tak by si pak k...Dělám 1:1. Kdybych dala míň cukru, tak by si pak každý dával víc sirupu, aby to dohnal :-) U nás se prostě sladí ;-) Ale dávám také víc kyseliny, tím se asi ta chuť vyrovná.<br />JarkaJarka CÁCORkAhttps://www.blogger.com/profile/00546661736303542954noreply@blogger.com