sobota 10. března 2012

Se servisem nebo bez ?

Máte rádi čaj nebo kávu? Já radši čaj.
A jak je servírujete ? Používáte servis? 
Já to mám strašně ráda. Udělá to takovou pěknou atmosféru - mít všichni stejný hrneček, konvička uprostřed stolu a ne tak, že má každý jiný "označkovaný" hrnek - jeden z McDonaldu, druhý od Jacobsu apod.
Jsem asi takový trochu tradicionalista a staromódista:) A to i v těch servisech. Vždycky hledám ty staré, které už něco zažily.
Moji známí jsou všichni spíš na modernu a tyhle moje "starodávné a starožitné" výstřelky nechápou, ale to je jedno… svoje kouzlo to má a čaj na návštěve u kamarádek dostanu nalitý z konvičky (ať už jakékoliv) jen málokde.
A vzhledem k tomu, že jsem velkým milovníkem čaje, tak se konviček a hrnečků nemíním vzdát i nadále.
No a teď mám nové servisy ...….a to jak čajový, tak mocca servis.
Je to trošku změť - hrnečky jsem koupila v antiku ve Slaném. Konvicku s mléčenkou a mocca servis přes Aukro. 
Každý je trošičku jiný, ale všechny s těmi nádhernými modrými květinkami (ne, opravdu nevím, co je to za kytku - pomněnka to nebude :)).
No a teď už je mám doma v příborníku a těším se, jak z nich bude návštěvám chutnat.
I like porcelaine service - tea servis and mocca service as well. I have new Epiag service with beautiful blue flowers. Tea service is from 2 different antiques shop, but it doesn´t mind me:) Do you use tea or mocca services at home ?


3 komentáře:

  1. Já jsem velká hambářka, která používá různé hrníčky "co kdo dá":)....čaj mám ale také velmi ráda a to tak moc, že si ho dělám do půllitru.
    Čajová sada je moc krásná a chápu, že používání takové sady dělá i z pití pigi čaje japonský čajový obřad:)))

    OdpovědětVymazat
  2. Péťo, ten servis je opravdu nádherný. Já teda také používám různé hrníčky. Prostě mám ráda, když je každý jiný. A pak teda musím říct, že takto malé hrnky moc nemusím. Mám ráda ty velké.

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, ja kdyz jsem sama, tak pouzivam taky "pullitrak", to je jasny:) Ale kdyz je nas vic, tak je to v podstate "obrad":)) (i kdyz to tak beru asi vzdycky jen ja....:)

    OdpovědětVymazat