Udělala jsem ho jako jednoporcovky do muffin formiček. Přijde mi to tak praktičtější. Člověk se potom lžící hraboší jen ve své formičce a nerozvrtá celý koláč:)
Recept je úplně jednoduchý. Na 4 formičky budeme potřebovat:
4 jablka
pár kapek citronové šťávy
pár kapek citronové šťávy
špětka skořice
na drobenku:
na drobenku:
1/4 hrnku nasekaných vlašských ořechů nebo mandlí
1/4 hrnku třtinového nebo krystalového cukru
1/4 hrnku másla
3/4 hrnku hladké mouky
1/4 hrnku másla
3/4 hrnku hladké mouky
Jablka oloupeme, nakrájíme na větší kousky, pokapeme citronovou šťávou, posypeme skořicí, promícháme a vložíme do formiček (vymazávat nemusíte - jsou keramické). Jablka není třeba cukrovat, pokud tedy nejsou úplně kyselá, protože drobenka je sladká až až. Drobenku připravíme ze zbytku ingrediencí. Pečeme cca 30 min. při 180°C dokud drobenka na povrchu nezezlátne.
Určitě ho vyzkoušejte. Upéct ho můžete z jakéhokoliv lesního a domácího ovoce. Je to strašná rychlovka, takže ideální recept pro pečení s dětmi.
tak toto musím vyskúšať...ale najprv musím kúpiť tie nádherné mističky...jana
OdpovědětVymazatMňam!
OdpovědětVymazatDiky, holky. Misticky jsou z Ikey a je to fakt mnamka a zadna kaloricka bomba (zvlast, kdyz se da do drobenky mene cukru)...
OdpovědětVymazatPetro, řízek je řízek ať děláš co chceš ten nenahradíš. Mirek H
OdpovědětVymazatPetro,řízek ničím nenahradíš. Mirek H
OdpovědětVymazatMiro, jsem taky masova,neboj! Ale rizek? To spis roastbeef nebo svickova, ne??
Vymazat