středa 18. června 2014

Bobíkův dort


Dort pro Bobíka jsem chtěla udělat takový, aby ho mohl hned ochutnat, tzn. žádné marcipánové postavičky, potahovací hmota, tuny mouky a cukru.
Dlouho jsem googlila a nakonec vytvořila dort takový, aby byl, alespoň pro mě, hezký na pohled a zároveň splňoval výše uvedené. Nejsem příznivcem extra barevných, přeplácaných dortů, i když vím, že mě to už příští rok určitě nemine:)
A tady je tedy recept (pro formu 16cm):
1 balíček dětských piškotů
2 vanilkové pudinky v prášku (ideálně v bio kvalitě)
4 jablka
2 banány
3 meruňky
bílý smetanový bio jogurt
cukrářské piškoty
příp. třtinový cukr dle chuti
Veškeré ovoce oloupeme, zalijeme vodou a povaříme doměkka. Můžeme lehce přisladit třtinovým cukrem. Vody nedáváme příliš, aby nám později hmota hezky ztuhla. Po uvaření do směsi přidáme dva pudinkové prášky rozmíchané v cca 200ml vody (v hrnečku). (Nejdříve ale vyzkoušejte, zda vám nepostačí pouze jeden puding.). Po přidání pudinku směs za občasného míchání povaříme ještě dalších cca 5-10 min. Výslednou směs necháme zchladnout. Mezitím si boky dortové formy vyložíme cukrářskými piškoty. Na dno formy vyskládáme dětské piškoty a ty zalijeme zchladlou směsí. Ve vrstvení (piškoty-ovocná směs-piškoty) pokračujeme až po horní okraj formy. Poslední vrstvou bude ovocná směs. Dort necháme ideálně 12-24 hod. chladit v lednici. Před podáváním vrchní část dortu potřeme bílým jogurtem a dozdobíme dle fantazie. 
Při uvazování mašle kolem dortu je nutné použití 4 rukou, kdy dvě ruce drží cukrářské piškoty při uvolňování formy a další ruce je fixují mašlí:)
Pokud recept někomu poslouží, budu ráda.

Žádné komentáře:

Okomentovat