pátek 20. června 2014

Jahodovo - smetanová zmrzlina














Jahody ještě pořád plodí, že už pomalu nevím, co s nimi. A tak jsem udělala jahodovo - smetanovou zmrzlinu.

Je to úplně jednoduché. Potřebovat budete:
500 g čerstvých jahod
250 ml smetany na šlehání
3 lžíce třtinového cukru
citronovou šťávu
Jahody společně s cukrem, citronovou šťávou a půlkou smetany rozmixujte. Druhou půlku smetany vyšlehejte do tuhého sněhu a poté přimíchejte k rozmixované směsi. Nalijte do formiček a nechte zamrazit na min. 24 hod. a pak si užijte výbornou jemnou domácí zmrzlinku.
Někteří zmrzlinu ještě různě v určitých intervalech promíchávají apod. Já to neudělala a i tak je výborná.


2 komentáře:

  1. Zmrzlina vypadá hodně lákavě,určitě vyzkouším.Krásný pátek přeje Vera:-)

    OdpovědětSmazat
  2. Mňam, vypadá nádherně a určitě bude ještě líp chutnat :)) Děkuju za recept, až budou zase horka tak ji vyzkouším ;)

    OdpovědětSmazat