čtvrtek 16. října 2014

Papírový svícen/ lampión

Dlouhé večery a s tím spojená sezona pálení svíček se opět nezadržitelně blíží. A tak jsem si udělala dva jednoduché papírové svícínky.
K výrobě jsem použila: skleničku (ideálně nezkosenou), papír, lepidlo, fix a nůžky. 
Papír si ustřihněte tak široký a dlouhý, aby obepínal skleničku nebo byl lehce přes. Ustřižený papír přeložte napůl a od přeložené části ho rozstříhejte na cca 1cm široké proužky. Nedostříhávejte ovšem do konce - na konci nechte cca 1cm široký pruh. Právě tento pruh potom pomocí fixu dozdobte a potom obal svícnu pomocí těchto dvou pruhů přilepte ke skleničce.

 Svícen nemusíte zdobit jen fixou, ale třeba nějakým zajímavým provázkem. Já použila režný.
 Pokud ke skleničce ještě navíc před nalepením papírového obalu připevníte drátek, máte lampiónek. Dětskou variantu jsem dělala ze sklenice od okurek:) 

6 komentářů:

  1. Svietnicky su fantasticke...idem hladat rovne pohare...jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, rovné jsou třeba. Jinak se totiž dost "krabatí":)

      Vymazat
  2. Ten černý s provázkem je super, udělám si ho taky. Super článek, díky! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se nejvíc líbí zavařovačka s drátkem - ve školce budem mít světélkování, tak nemusím shánět lampión a možná je budeme moct udělat i s dětmi :-) díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já ten "lampionek" taky budu dělat do našeho obecního měsíčníku jako tip pro děti na lampionový průvod. Akorát se to pak trošku hůř lepí, jak je tam ten drátek - možná by bylo lepší ho dát přes ten papír zvenku.

      Vymazat