středa 8. dubna 2015

Tipy na dárky pro věk 2+

Boban má za chvíli svátek a taky narozeniny. Já jsem tedy v pohotovosti a vybírám a kupuji dárky. Něco jsem už pořídila, ostatní dokoupím.
Už zhruba od ledna jsem si dělala seznam věcí, které bychom mohli Bobanovi, potažmo Brunovi, který to jednou zdědí, koupit.
Jeden dárek je už předem jasný: dětská dílna. Jakmile se totiž Boban ocitne u táty nebo dědy v dílně, je tam ve svém živlu, hned bere do ruky vrtačku, s tou aku hned něco vrtá (proto radši všechny nástavce jsou vyndané), šroubovákem šroubuje jakékoliv kolečko, které najde poblíž (protože u baby koše jsme měli porouchané kolečko a velkej Bob ho musel stále šroubovákem přitahovat, tak ví, jak na to)  a všechno nářadí by nejraději vyzkoušel, kdyby ovšem věděl jak. Takže vždycky zkouší, co ho napadne. Někdy je to pěkná sranda. 
Každopádně tyhle pěkný hračky doporučuji spíš do rodinného domu. Pro děti z 2kk je lepší osekaná verze, a to dílenská taška s nářadím:)





 

Dětská kuchyňka/ obchod
Myslím, že jak holky, tak i kluci se dobře vyblbnou v kuchyňce nebo v obchodě. Živě si pamatuji, jak nám mamka doma schovávala krabičky od čajů, lahvičky od šamponů a dávala nám je do naší dětské kuchyňky. To bylo něco, prodávat reálné věci.
Jedinou podmínkou pro tyto giga dárky je opět vlastnictví rodinného domu, aby se vám tam ta druhá kuchyň nebo ten supermarket vešel. Pro panelákové děti je lepší koupit jen set hrnců nebo pokladničku s nákupním košíkem a příslušenstvím (tu už máme doma od Vánoc a je docela v provozu a napůl zničená, samozřejmě). 
  
Knížky
Nakoupeny už mám krásné knihy Jaro a Léto (časem ještě dokoupím Podzim a Zima, až je dotisknou), což jsou krásné knihy obrázkových příběhů. A potom také Hervé Tulleta. Recenze prvních dvou bude v dalším postu. A ty další tři určitě všichni znáte. Krásně je recenzovala Madame Coquette.
 

 


Jídelní set
Bobík konečně začal sám jíst, a to tak, že kultivovaně. Už kolem něj není svinčík a ani sám není skoro nikdy pocintaný, jen kolem pusy má vymalováno. Takže je na čase mu pořídit jídelní servis:)) Líbí se mi třeba tyhle.




Dětský batůžek
Myslím, že dva roky už je dost na to, aby měl náš Boban své vlastní zavazadlo. Sice ještě nevím, zda ho bude chtít nosit, ale uvidíme, kdyžtak na něj batůžek počká. Tyhle zvířecí jsou krásné. My nakonec pořídili zebru. A v příštím postu uvidíte, kolik se toho do batohu vejde.

Oboustranná tabule
Pokud jí doma ještě nemáte, je na čase jí pořídit. U dětí je prý velmi oblíbená. Z jedné strany tabule na křídy, z druhé bílá tabule na fixy. Navíc jde na stojan připevnit papír v roli. 
Foukací harmonika
Boban se asi před měsícem u babičky a dědy naučil hrát na foukací harmoniku. Děda mu to jednou ukázal a on najednou začal foukat a hrát. Překvapení pro všechny. A tak od té doby už nemusím 1000x za sebou pískat na píšťalky, které doma máme, protože Bobík už to zvládne sám. Hurá:)
Zajímavé osvětlení pokojíčku
Nepřestávají mě bavit svítící zajíc či Miffy.
 
A nebo svítící bavlněné kouličky (cotton balls). Já už klukům jedny objednala na ebay. Mimochodem za méně než třetinovou cenu než je ta, za kterou se prodávají tady, tak čekám, co mi dorazí:) V interiéru vypadají perfektně, a to nejen v dětském pokojíčku. (Objednala jsem jedny i do obýváku a možná přiobjednám další i do ložnice).
 
zdroj obrázků u mě na Pinterestu zde a zde

Pokud jste se inspirovali budu ráda a pokud máte další tipy na dárky pro dvouleťáky, sem s nimi. Ráda se inspiruji u vás.

2 komentáře:

  1. Supr tipy! Mám doma 3,5 leťáka a téměř se vším si hraje. Místo dílny má kufr na nářadí Bosch a je jako tatínek, ten má taky kufřík. S dílnou si hraje u známých. Bydlíme sice v domku, ale i tak by se to sem všechno nevešlo.Tabule úspěch tolik neměla, máme totiž oboustranou od smoby a nejde na ní přidělat ten papír a to je asi tak jediný, co by ho bavilo (maluje hodně na velký papíry). K batůžku má i kufřík a z něj je nadšený doteď (přehodil do něj nářadí, hned jak muž dostal do dílny kufr na kolečkách). Pokladnu máme taky, obchod by ho asi nebavil. Kuchyňku jsem udělala provizorní, aby taky něco dostala Eliška. :-) U nás pořád frčej auta odrážedla, toho svýho prvního se doteď nepustil. Ještě k tomu přibyli popeláři. Na nich se dá taky jezdit a ještě vysypávaj popelnice... Taky rád hraje, takže už k prvním narozeninám dostal sadu hudebních nástrojů i s trianglem a úspěch veliký doteď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miso, diky za obsahly komentar. U nas taky jeste frci odrazedla a velka auta. A taky masinky a koleje. Tak uvidim, jak s darkama uspeju ted:) Diky za navstevu.

      Vymazat