pátek 25. března 2016

Řeřicha a peříčka


Letos jsou peříčková vajíčka a dekorace vůbec celkem trendy. A tak jsem si je do kuchyně pořídila také. Původní narcisky mi odkvetly, tak jsem koupila nové (to je hrůza, jak rychle ty urychleně vykvetlé kytky rychle pojdou). Místo větviček špendlíků jsem dala do vázy větvičky mandloně a myslela si, že mi rozkvetou svými nádhernými růžovými květy, ale ouha. Potřebuje asi víc času. Dekoraci jsem doplnila o můj nový porcelánový stojánek na vajíčka, do kterého jsem umístila vajíčka s nalepenými peříčky, které jsem našla cestou z procházky a doplnila je řeřichou zasetou ve skořápkách, kterou na Velikonoce miluju. Pod něj věneček z březových větviček. Těch mám doma snad ještě dvacet. Motám je, když si děti na zahradě hrají a nebo i na procházce. Osení vůbec neseji. Jen řeřichu. Je mnohem jemnější a zajímavější na pohled.



Původně jsem si chtěla kropenatá peříčka někde koupit, ale nikde je neměli a nechtěla jsem kvůli tomu platit dopravu z e-shopu. Takže opět nulová investice. Jen dary přírody. Takové tvoření mám nejradši. I z toho důvodu, že se málokdy někam dostanu a když, tak tam stejně neseženu to, co potřebuji.

Co vy a trendy peříčkové dekorace? Líbí se vám? 




14 komentářů:

  1. Peříčka jsou krásná, řešila jsem stejný problém, nechtělo se mi dávat za poštovné. Ale výzdoby mám už letos dost. To modré peříčko je z páva :-)
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  2. Peříčka jsou krásná, řešila jsem stejný problém, nechtělo se mi dávat za poštovné. Ale výzdoby mám už letos dost. To modré peříčko je z páva :-)
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To modré jsem našla pod krmítkem, takže to může být z nějaké třeba sojky nebo tak :))

      Vymazat
  3. Nádherné.. Příští rok také vyseju řeřichu , je opravdu pěkná .
    Krásné jarní svátky.
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:) Je to tak a hlavně řeřicha vyroste jen asi za pět dní!

      Vymazat
  4. Nádherné přírodní dekorace! Hezké Velikonoce! Radka

    OdpovědětVymazat
  5. To je nej když člověk neutratí ani korunu a má to pěkný :)

    Peříčka jsou pěkný nápad :)
    Martina

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásná dekorace...a navíc přírodní. Super.

    OdpovědětVymazat
  7. Ten nápad s peříčky je krásný! Musím si ho zapamatovat na příští Velikonoce. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. A zapomněla jsem se i podepsat. :DD

    OdpovědětVymazat
  9. Nějak mi to tu blbne, ale psala jsem, že ten nápad s peříčky je krásný. Taky jsem sháněla kropenaté, ale prostě nejsou. Kolem Velikonoc jsem nestačila nikam nakouknout, ale už jsem opět zde :)

    OdpovědětVymazat