pondělí 22. srpna 2016

Do školky


Už příští čtvrtek ho to čeká. Bobík půjde poprvé do školky. Je to malá školka ve vedlejší vesnici, kde jsou všechny děti pohromadě, jen na řízené aktivity chodí starší děti do jiné místnosti. Školka má krásnou velkou zahradu a kousek odtud je les a louky, takže budou mít děti super procházky. 
Bobík se tam byl už na dvě odpoledne podívat na zkušebních hodinách a pak byl také na zkušenou ve školce u babičky (kde babička pracuje). A vždy se mu líbilo. Každý večer před spaním o školce mluvíme, aby se s ní trochu sžil a nebylo mu líto, že s námi dopoledne s Bruňdou nebude. Nejdřív si myslel, že s ním bude ve školce babička pořád, ale nechal si to vysvětlit. Jsem zvědavá, jak to bude zvládat. Ve školce bude jen na dopoledne, tak to snad nebude tak hrozné. 
Je to paradox. Školka právě ve chvíli, kdy se Bobík konečně pořádně rozmluvil, má srandovní průpovídky, zpívá si vymyšlené písničky a je s ním teď hrozná sranda. Na druhou stranu je čím dál tím víc zvídavější a děti, potažmo školkový program, mu také prospěje. A já budu mít víc času na Bruňdu, u kterého má od začátku všechno mnohem větší spád a člověk se mu nemohl dosud tak detailně věnovat, jako když byl jedináček Bobík. Já se o to samozřejmě snažím, ale i tak je tam ta bratrská rivalita o máminu pozornost znát. 
Do školky jsem nechala pro Bobíka od babičky ušít pytlíky na náhradní oblečení a zástěru na pracovní činnosti. Inspirací mi byl, jak jinak, než pinterest.




6 komentářů:

  1. Ty sáčky jsou dokonalé!!! Nádhera! Moc zdravím a přeji krásné dny Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Inko. Vyřídím mamce:)) Zdravím a přeji také krásný zbytek prázdnin...

      Vymazat
  2. Jéé, ty pytlíky jsou fakt bomba! Ať se Bobíkovi ve školce líbí! P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Peti:) A také díky za přání. Věřím, že to bude ok.

      Vymazat
  3. Ty pytlíky jsou opravdu kouzelné! Hezké dny. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Jééé to je heeeezkýýý! Bobík bude perlit :) Tak ho někdy natoč, jak si zpívá, ať se zasmějem :) Tenhle věk je nej :)

    OdpovědětVymazat