pondělí 21. listopadu 2016

Jarmareční

Low cost vánoční dekorace. Zkrátka vesnický jarmark za ceny lidové. (Andělé jsou již hodně profláklí, ale já je poprvé viděla u Moniky z kopečku)
V sobotu u nás proběhl již vánoční jarmark. Je to ta sousedská akce, o které jsem tu už několikrát psala. Letos jsem se jí vůbec nehodlala účastnit, ale překecali mě a navíc i k tomu, abych tam měla zároveň i dětský vánoční workshop. Něco jako ten velikonoční.
Nijak extra jsem to nepřeháněla. Udělala jsem jen adventní věnce, které mají úspěch každý rok a pak nějaký svícen, anděly a mamka mi ještě přidala nějaké stromečky. To vše jsem doplnila vánočními pečenými čaji, které jsou také vděčné zboží za babku a pak zbytkem vypalovaných ozdob, které mi zbyly z loňska. Vše za ceny lidové, proto i věnce s čajovými svíčkami, přírodninami apod. Na vesnici si totiž spousta lidí umí většinu věcí vyrobit nebo uvařit sama (ne, že by ve městě ne) a když už kupují, tak za to nejsou ochotni moc investovat (třeba věnec za dvě stovky by tam někdo těžko koupil). Přemýšlí prostě jinak než ve městě. A já tomu rozumím...





Zato pro děti jsem udělala aktivit až moc. V tomhle jsem naopak maximalista. Už jen proto, že se bojím, aby se jim aktivity líbily, tak jich dělám radši víc, aby měly na výběr. Znamená to vyrobit vzorky, vytvořit šablony, nakoupit pomůcky. No, nezdá se to, ale nějaký čas to zabere. Posledních čtrnáct dní jsem si tedy docela mákla...
I přesto, že od rána pršelo, prodala jsem skoro všechno a dílnička byla plná dětí. A já se tudíž nezastavila... Tak jsem nakonec ráda, že jsem kývla.
No a teď už si jen udělat ten vlastní adventní věnec, ať mám v neděli co zapálit:)



12 komentářů:

  1. Téééda,to je krásy...Takové té naší,bez sobů a třpytek ;-) .Muselo to dát spoustu práce.Kdo nedělal,neocení...Ale věřím,že za tyhle ceny i na vesnici všechno rozebrali rychlostí blesku:-).Krásný advent.H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám tu naší, přírodní totiž moc ráda. Stříbrno-bílé Vánoce jsem zkusila jednou, spíš vlivem trendu a vůbec jsem se s tím necítila dobře, takže už jedu jen takhle:) Krásný advent také přeji, Hani:)

      Vymazat
  2. Petro, nádherné věci. To musel být skvělá akce, já miluji jarmarky všeho druhu. Měj se krásně Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, díky:) Já jarmarky a trhy také miluju. Má to svoji nezaměnitelnou atmosféru. Hezký advent, Petra

      Vymazat
  3. Krásný jarmark! A tu práci s přípravou si umím živě představit, takže obdivuji a doufám, že děti byly spokojené a něco se i prodalo:-) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Luci. Prodalo se skoro vše a děti byly nadšené, tak jsem měla radost. Tak zase za rok:)) Hezký advent, Petra

      Vymazat
  4. Tleskam - za to nadseni a ochotu delat neco pro druhe. Super. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Marcel. Je to jeden z důvodů, proč jsem se z Prahy vrátila zpět na venkov. Lidé jsou si tu blíž a žití je tu pro mě vůbec takové lepší....Ahooj.P.

      Vymazat
  5. Péťo, nás jarmark teprve čeká a taky makám jako zběsilá:o))...i dětem do dílničky...těším se, ale zároveň budu ráda, až bude za námi...měj se moc krásně.Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, to já jsem taky ráda, že je to za mnou:) Už jsem k tobě nakoukla. Sobíci jsou krásní! Tak ať ti to jde dobře od ruky.

      Vymazat
  6. "Nijak jsem to nepřeháněla :D" Neksutečný :) Ty věnce jsou nádherný ! :)

    OdpovědětVymazat