pondělí 7. listopadu 2016

Podzim na jihu


Minulý týden jsme trávili pár dní na jihu. Po třítýdenním "sušení" doma s nemocným Bruníkem mi tenhle výlet celkem bodl, i když to bylo jen na pár dní. Už jen to, že člověk chodí s dětmi na procházky někam jinam než pořád ty čtyři nebo pět tras, které doma střídá stále dokola. Kluci aspoň pomohli dědovi s úklidem listí. Toho si mimochodem užili dosyta, protože naši bydlí uprostřed stromové aleje.








Podzim byl dlouho moje nejoblíbenější roční období. Ale od té doby, co podzim začíná v srpnu a zima končí v dubnu, stalo se mým nejoblíbenějším obdobím jaro. Ten čas, kdy není šedivo a místo bund se najednou nosí jen svetry a mikiny, což ocení hlavně matky, které nemusí děti půl hodiny oblékat a po každé návštěvě hřiště mýt holinky a prát zablácené oblečení:). A taky se znovu zelenají stromy a jsou barevné záhony.

Každé roční období má však něco do sebe a podzim je jedinečný svou teplou paletou barev, která se mění každým dnem.





Fotky tedy nejsou barevně nic moc, protože jsem je fotila již kolem páté hodiny odpolední, kdy se pomalu začínalo stmívat, ale i tak atmosféru mají.
Musím říct, že letošní podzim je na můj vkus trochu chladnější a má takový rychlejší spád než obvykle. Přijde mi, že jsem ho ještě nestačila pořádně zpracovat a už je tu skoro zima. Tedy aspoň u nás jsou už ráno běžné ranní mrazíky.


Jak prožíváte letošní podzim vy?

5 komentářů:

  1. Petro, mě se fotky moc líbí. Krásné. Hezký večer.

    OdpovědětVymazat
  2. Podzim miluju, letosni prozivam snad jeste vic, ani nevim, cim to je. Proste me bavi - zatapet v krbu, prace na zahrade, tvoreni v teple domova, vsechny ty barvy, slunicko na pozadi oblohy s tmavymi mraky...no je toho dost:-).
    Mimochodem ta cesta se stromama ja uzasna. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak krb, ten bych taky brala. To má potom ten podzim úplně jinej rozměr:) Ta alej je top, já vím. Za každého období...

      Vymazat