středa 28. prosince 2016

Takové byly... Vánoce 2016


Ten letošní vánoční čas mi vánoční vůbec nepřipadal. Ani v nákupních centrech jsem tu vánoční náladu extra nevnímala. O počasí ani nemluvím. To jde rok od roku od devíti k pěti. Ale veseleji...
Vánoční dekorace jsem však stihla vyrobit všechny tak, jak jsem měla v plánu. Akorát toho cukroví jsem možná mohla upéct víc. Ale vyšlo nám to akorát do doby, než jsme jeli k našim, kde jsme si nafasovali zbytek. A to musím podotknout, že ho jedli jen kluci a my s velkým Bobem jsme si jen párkrát zobli. Letošní obžérství se totiž u mě, naštěstí, nekonalo. Hurá. Zatím jsem nepřibrala, a to je hlavní. I když, Silvestr je ještě před námi...



rozmazaná, ale i  tak s krásnou atmosférou

Štedrý den začal jako obvykle překvapením pro kluky. Po probuzení zjistili, že jim Ježíšek ten stromeček opravdu přinesl. Bruník ho poprvé vnímal a bylo to kouzelné. Bobík se akorát divil, jak to, že tam hned ráno nejsou dárky:)  Jsem ráda, že všechno fotodokumentuji a natáčím, protože když se pak na to podívám po letech, dojmu se znovu a kluci snad jednou se mnou. 




 


Dopoledne jsme již tradičně šli do lesa, zdobit stromek zvířátkům. Bruňa to vzal opět po svém a koledu místo na stromky věšel na svůj krk. Bylo to roztomilý.... Cestou zpátky jsme ale šíleně zmokli. Holt Vánoce na blátě.
Na oběd jsme měli dle tradice houbového kubu, vylepšeného parmazánem a pak se už jen zobalo cukroví. Tedy kluci cukroví, já koštovala bramborový salát. Po lesní procházce jsem si s klukama dala poledního šlofíka a po probuzení jsem již pomalu chystala štědrovečerní večeři. Velký Bob mezitím poladil nastavení foťáků na večerní natáčení večeře a rozbalování dárků. 



No a pak už se jen smažilo, připravovala štědrovečerní tabule a outfity pro kluky. Sváteční košile se u nás (zatím) nekonají. Líbí se mi tyhle vánoční svetry, které měli kluci v jiných barvách i vloni. Asi to bude naše tradice. My s velkým Bobem ve svátečním byli, ale u kluků se mi líbí tahle trochu rošťácká varianta. 


žehlila jsem ho snad čtvrt hodiny, ale stejně je zmačkanej, když na to tak koukám

moje nepovedené perníky - na fotce nevypadají až tak tragicky jak v reálu

každý rok si říkám, že si musím na slavnostní tabule pořídit ty velké talíře, které se dávají pod mělké (teď nevím, jak se jim říká), ale vždy si na to vzpomenu zase až na Štědrý den...


Kluci letos měli prostřeno stejně jako my a i si s námi sami slavnostně připili (Bruňa přitom málem rozbil skleničku, s jakou vervou si ťukal, ale co už) . Bylo to fakt roztomilý, až jsme se s Bobem dojali.





O dalších svátečních dnech jsme pořešili další vánoční tradice, jako rozkrajování jablka, pouštění lodiček a prskavky. Na to jsme během Štědrého dne tak nějak zapomněli...


všichni hvězdičku, uf








 

Užili jsme si to a stále užíváme u babi a dědy a úzké rodiny. A Silvestr už zase doma v bačkorách. Ten neřešíme...


Co vy, jak jste si užili Vánoce?

6 komentářů:

  1. Krásná vánoční atmosféra. To s těma podtalířema to máme stejné, kupuji je již několik let :) Hezké dny, Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Hezky bylo, to je videt, tak uzivejte dal. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Mám to úplně stejně - Štědrý den sváteční a Silvestr v bačkorách. Moc se těším ale i na toho Silvestra, protože to bude skvělej večer s rozhlasem a knížkou, pěkně v teple a v klidu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě asi s knížkou..po dlouhé době. A o půlnoci si pak tradičně ťukneme se sousedy z ulice. Hezký nový rok.

      Vymazat
  4. Peťuli, moc krásné!!! Škoda jen, že to tak rychle uteče:-) Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Peti. Je to tak. Rychle to uteče, s dětmi obzvlášť. Hezký nový rok.

      Vymazat