Já mám tento recept od jedné bývalé kolegyně a peču ho docela často. Ještě, že klukům nevadí kokos. Ne každý ho totiž musí. Třeba já ho ale miluju.
Ale k věci. Je to hrnková buchta, takže super easy. Recept tedy zní:
Těsto:
1 hrnek krupicového cukru
2 vejce
2 hrnky hladké mouky
1 kypřicí prášek
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
1 vanilkový cukr
Posypka:
1 hrnek strouhaného kokosu
1/2 hrnku krupicového cukru
+ nakonec 1 kelímek smetany ke šlehání
Všechny ingredience na těsto smíchejte v míse, hezky promíchejte. Těsto vylijte pěkně rovnoměrně na plech s pečícím papírem. Celou plochu těsta posypte rovnoměrně směsí kokosu s cukrem a pečte na 180°C cca 20 minut, až bude kokos na povrchu zlatavý.
Poté koláč vyjměte z trouby, nechte cca 5 minut zchladnout a pak jeho povrch rovnoměrně prolijte smetanou ke šlehání (nenašlehanou, samozřejmě). Smetana se vsákne do teplého koláče a udělá ho krásně vláčným.
U nás mizí docela rychle, tak vyzkoušejte a dejte mi vědět, jak vám chutnala.
Vyzkouším hned dneska:)
OdpovědětVymazatTak ta tedy vypadá naprosto famozně, určitě ji budu muset hned vyzkoušet, jak to bude možné... Ale teď je u nás ve frontě na tento víkend klasická česká mramorová bábovka , tak jsem zvědavá, jak se mi to povede a podle toho se budeme rozhodovat, jak dál a co péct :D
OdpovědětVymazat