neděle 23. října 2011

Nedělní mňamka/ Sunday lunch


Dnes jsme si k obědu udělali hovězí pečeni. Pekla jsem ji asi 3 hodiny,ale výsledek stál za to . K tomu jsme si dali čočku. Trochu netradiční, ale vůbec ne špatné.
A zde receptík (není to dle žádné knihy, takže spíš podle oka :)): 
cca 600g hovězí pečeně 
3 mrkve 
1 + 2 cibule
1 celá hlava česneku 
rozmarýn , sůl, pepř
Vše nakrájíme nahrubo , dáme do pekáčku a šup s tím do předehřáté trouby. Pečeme cca 0,5 hodiny na 250°C, poté teplotu snížíme na 160°C a pečeme další 2,5hod. Maso nešpikujeme, aby nám z něho nevyteklo to nejlepší, tj. šťávička :) 

Čočka jako příloha (rodinný recept naší španělské babičky :)):
1-2 hrnky čočky
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
4 stroužky česneku 
1 cibule
1 čabajka nebo chorizo 
2 bramobory - na zahuštění a chuť 
Vše vaříme také asi 2-3 hodiny, dokud čočka nezměkne.(v papiňáku to bude rychlejší) 


Today I made ​​roast beef to lunch (not classic recipe). I roasted it cca 3 hours, but the result was good. As a side dish we had a lens. A little unconventional, but not bad. 
And here is a recipe: 
cca 600 g roast beef 
3 carrots
1 - 2 onions
1 whole head of garlic
rosemary, salt, pepper
All we chop coarsely, put in a baking dish and into the preheated oven. Roast for about 0.5 hours at 250 ° C, then reduce temperature to 160 ° C and roast for an additional 2.5 hours. (Don´t give the bacon into the meat - we want to have gravy stay in the meat .)
Side dish - lens: 
1-2 cups lentils, 4 balls of allspice  2 bay leaves, 4 cloves garlic,1 onion, 1 chorizo or spicy sausage, 2 potatoes - to thicken and flavor
All the cook about 2-3 hours, until the lentils are tender. (In the pressure cooker it will be faster)

Žádné komentáře:

Okomentovat