sobota 31. prosince 2011

Poslední den letošního roku / Last day of this year

Silvestra ze zásady neslavím. Slavení "na povel" mi nějak nejde…
Pro naší dvoučlennou party však menší občerstvení vždy ráda připravím  :)
Než jsem začala, k obědu jsme si dali vinnou klobásu - tu já ráda :)
Potom jsem udělala nějaké tapas, pár pomazánek a rozhodně i tzaziky, které miluju v jakémkoliv ročním období:
nivová
 rybí
  tzaziky

lososové (pouze losos na crackeru, zakysaná smetana a nasekaný kopr) a rybí tapas :
Také jsem udělala i výborné domácí minilangoše:
1 bílý jogurt, polohrubá mouka, sůl, jedlá soda
Do mísy vyklopíme bílý jogurt, prázdný kelímek dvakrát naplníme polohrubou moukou a přidáme do mísy, doplníme lžičkou jedlé sody a přiměřeně solí. Vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu, vyklopíme na vál a vyválíme slabou placku. Formičkou, nebo likérovou skleničkou vykrajujeme malá kolečka a smažíme na pánvi ve větší vrstvě oleje. Potíráme česnekem rozmíchaným v kečupu a zdobíme nastrouhaným sýrem.

Potom nějaké "zobání" (domácí nakládaná sušená rajčata, olivy, sýry, fuet apod.) a kolem desáté asi zase "vytuhnu", aby mě mohli těsně před dvanáctou vzbudit a ťuknout si se mnou. Och, už se těším na šampíčko.
Poté obvolám rodinu a všechny známé, abych jim do sluchátka, ve kterém neslyším většinou ani slovo přes ty bujaré oslavy, popřála VŠE NEJ  do nového roku a pak koukáme na ohňostroj, pak do bedny (TV) a opětu ulehám, abych  druhý den stihhla namočit čočku...
VY OSTATNÍ SI TY OSLAVY NOVÉHO , MOŽNÁ POSLEDNÍHO (snad se ty předpovědi nevyplní), ROKU UŽIJTE A NASHLEDANOU V TOM PŘÍŠTÍM :)
AŤ JE PRO VÁS ROK 2012 LEPŠÍ NEŽ TEN MINULÝ A VŠEM VÁM PŘEJI, AŤ JSTE ZDRAVÍ A ŠŤASTNÍ. TO OSTATNÍ UŽ PŘIJDE SAMO !
VŠEM VÁM ZE SRDCE DĚKUJI ZA NÁVŠTĚVY MÉHO BLOGU A MILÉ KOMENTÁŘE, KTERÉ JSTE ZDE ZANECHALI.
Petra
   


Principle I don´t celebrate New Year's Eve . I don´t like forced celebration. But I every year prepare small refresment for our "2 persons party" :) 
We had sausage for today´s lunch before I started to prepare evening refreshment.
Traditionally, I make tapas, cheese spreads and tzaziky which I love. This year I will prepare also home langoše -  recipe HERE and some "tapas" (olives, cheeses, fuet etc.) and around ten I usually asleep :) Then somebody wake up me before twelve to clink the glass with me. Oh, I love champagne.
Then I call to whole my family and all my dear friends to wish them all the best in the new year and then we watch the fireworks, then the TV and lie down again so I can next day wake up and prepare New Year´s lentil.
I WISH YOU YEAR 2012  BETTER THAN 2011 AND SO YOU ARE HAPPY AND GOOD HEALTH. Everything else will come ….
Thank you very much for your visits and nice comments in my blog.
Petra

3 komentáře:

  1. Peti, i Tobe a tvym blizkym uspesny a zdravy rok 2012! Katerina

    OdpovědětSmazat
  2. Milá Peti, toolik dobrot jsi nachystala*** ou jéé sliny se mi sbíhají :-)) ale proč tu jsem.. chtěla bych Ti popřát do Nového roku 2012 spousty lásky, štěstí, pevné a stálé zdravíčko a splnění všech přání*** Ať je to ten nejkrásnější rok... ale.. to ať platí i o těch dalších .-)

    OdpovědětSmazat
  3. Minilangoše si hned opíšu. Jo a vinnou klobásu máme moc rádi. krásné fotky.

    OdpovědětSmazat