středa 8. února 2012

Carnevale, aneb Rej masek v ulicích Prahy

V období od 10. února do 21. února se v Praze se opět chystá velkolepý karnevalový rej! 
Veřejný program zahájí v sobotu 11. února průvod masek, jehož trasa povede od nádvoří Clam-Gallasova paláce přes Karlovu ulici na Staroměstské náměstí, kde se město karnevalu otevře.  Tento průvod slavnostně zahájí pražské karnevalové slavnosti Carnevale Praha, které jsou znovuzrozením fenoménu oslavující fantazii a lidskou radost.

Vrcholem pestrého programu bude královská noc v maskách Crystal Ball. Večer plný magie, fantazie a zábavy se stejně jako minulý rok bude konat v monumentálním pozdně barokním Clam-Gallasově paláci na Starém Městě.
A protože vstup je povolen pouze v historickém kostýmu, bude připravena půjčovna Boudoir, kde z každého hosta stylisté pod dohledem Atelieru Franzis Wussin vykouzlí postavu jako z pohádky.
Slavit se bude skoro všude  –  na veřejných prostranstvích, v palácích, muzeích, galeriích, divadlech, školách adílnách, ale také v restauracích a obchodech... 
Slavné historické slavnosti jsou s Prahou spjaty již téměř 1000 let a navazují na historické výpravné alegorické slavnosti, pořádané na území Čech. Obnovená tradice festivalu se koná již sedm let. 
Kromě karnevalového dovádění, festival letos nabízí i doprovodné akce mezi něž patří také speciální karnevalová menu ve vybraných restauracích. Poprvé v novodobé historii festivalu se uskuteční Olympské hry karnevalové.

Dle zkušeností z loňského roku mohu Carnevale doporučit !!!
Více ZDE.

Bohemian Carnevale in Prague 10. - 21.2.2012
This carnevale continues with Czech old traditions, allegorical festivities, whose beginnings dates back to medieval times, and whose annually  iterate renowned celebrations proceeded up to the recent past. 
Project Bohemian Carnevale is a rebirth of this phenomenon celebrating human joy and gregariousness
The Culmination of the program Bohemian Carnevale is going to take place in Prague and proceeds on public open space, in palaces, museums, galleries, theatres, and schools, but also in restaurants, shops, and workshops…
More HERE.


3 komentáře:

  1. Byli jsme minulý rok a bylo to fakt super !
    Díky za připomenutí !!!

    OdpovědětVymazat
  2. Petro, díky za tip! Možná vyrazíme :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé, tak tam se nedostanu a vypadá to vážně dobře:(
    Tak doufám, že bude nějaká reportáž:))))

    OdpovědětVymazat