středa 1. února 2012

Duchem v Itálii....


Joo, kolikrát jsme každý z nás byli v Itálii. Je to kousek, není tam extra draho, mají móóóře a TO JÍDLO , mňam....


Ale, kdo z nás se může pochlubit, že zažil italskou zabíjačku?

                             A kdo byl na lovu v Itálii ?
A koho z nás učila dělat pastu pravá Italka ? (Btw. já mám to velké štěstí, díky rodině mé drahé polovičky:)) 

Ono, z televize ani z knížek se totiž úplně všechno vyčíst nedá - to vím z vlastní zkušenosti. 
Koukat na to , když vaří pravá Italka (myslím "naživo", bez střihů a reklam), to je zážitek k nezaplacení. To si pak vždycky uvědomím, že se mám ještě pořád co učit :) A oběd ? Ten se vždy protáhne skoro do večeře. Nejdivnější je ale to, že po obědě u "našich italů" nikdy nepřiberu ani deko....
Zkrátka - nikdo Vás to tak dobře nenaučí, a u Jamieho je vidět, že se to naučil "kurňa" dobře - i staří italové mu tam vzdávají hold.

"Jamie po italsku "- to je kniha, podle níž když uvaříte, budete opravdu jak v Itálii. Dlouho jsem jí sháněla v češtině a teď jsem jí čirou náhodou a ještě za poloviční cenu sehnala (na Aukru samozřejmě).
Ano, mám několik "slavných", a nejen od Jamieho, kuchařek v angličtině a uvařila jsem z nich tak 2 jídla.... 
Nějak mi to vaření v jiném jazyce nejde :)
Itálii miluju (ostatně stejně jako on) a to, co on předvádí v kuchařské TV serii, to jsem prostě chtěla "černé na bílém". Musela jsem si ale holt počkat. Pro ty, kdo neznají, "Jamie in Italy" např. ZDE.

A zde pár inspirativních Jamieho výtvorů:

A citátek na závěr:

3 komentáře:

  1. No páni, to vypadá tak úžasně! Mě odjakživa italská kuchyně (a hlavně její příprava) naprosto fascinuje. Včera jsem si zrovna v noci pouštěla "Jíst, meditovat, milovat" s Julií Roberts a první třetina filmu je z Itálie a Julie jen jí a jí a i já si šla ve dvě v noci udělat italský salát. Každopádně musí být úžasné být "u toho", vážně se máš ;-).
    A "Jamie po italsku" přibude zřejmě brzy v mé knihovničce ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Vivi, vzdyt ja vim, ze mas taky ital. kuchyni rada - a to z tvych milych prispevku:) A "Jist, meditovat, milovat" to taky muzu. Ale pozor - knizka je 100% lepsi a obsahlejsi (jako u vetsiny zfilmovanych knizek), takze urcite doporucuju. Pa Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Teda ... Vzhedem k sobotnímu návratu z Itálie pěkně načasovaný post ;). Italskou kuchyni miluji, i když ji moc nevařím ;))).

    OdpovědětVymazat