pondělí 27. ledna 2014

Gallery walls

Už delší dobu se mi líbí takové ty domácí galerie. V Pinterestu je mám pod názvem "gallery walls". I doma mámě dvě stěny vyčleněné jen pro obrazy, ale ještě nejsou úplně podle mých představ, takže o nich někdy později. 
Moc nemusím, v dnešní době tak moderní, zarámované plakáty, vytržené obrázky z časopisů, headlines typu "Keep calm"  a nebo Audrey Hepburn či Madonnu, které jsou v každém druhém bytě.
Pamatuju si, že když jsem byla malá, měli jsme doma takové velké obrazy od Muchy (ženy v různých polohách - dřív to letělo) a jak jsem každý ten obraz denodenně zkoumala a v jednom jsem celou dobu viděla ženu a psa (basseta) a až asi po 10ti letech jsem zjistila, že ten pes není pes, ale židle:)
Zkrátka obrazy podle mě rozšiřují lidskou představivost, a proto si bydlení bez nich nedovedu představit.
Jak to máte z obrazy vy? Nebo máte raději fotografie?


Musím ale říct, že i tyhle "cool walls" doma u LeSimple jsou skvělé, ostatně jako celý její blog. Inspirujte se tady a nebo tady. Myslím, že zrovna jejich byt by byl jedním z adeptů pro projekt "O bytech a lidech".

10 komentářů:

  1. Peti já mám nejraději, když na stěnách není nic takže žádný plakát a nic tomu podobného, ale vyčlenila jsem si jednu stěnu u mě doma, na které bych chtěla mít rodinné fotografie. Uplynul více jak rok a na stěně visí pouze tři rodinné fotografie s bílým rámem a nevím zda budu pokračovat. Vypadá to opravdu jednoduše ještě, aby ne, když mám stěny bílé. Jinak mám místo obrazů velká zrcadla v obývacím pokoji rovnou dvě. Jsou krásně velká a opticky to prostor ještě více rozšíří. Prima den, Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci. Fotky jsou taky fajn, ale podle me jdou spis do modernejsich bytu a nebo ten byt potom delaji takovy modernejsi (to spis). Ja jsem spis takovy staromilec, co se zarizeni tyka (antik veci atd.). No a zrcadla. Ty take miluju. Bohuzel ja nemam tak velky dum, abych je umistila tak, jak bych si predstavovala, i kdyz vim, ze opticky byt dost zvetsi. Ale u tebe jsou krasna, ostatne jako vsechno ostatni, ze?:)

      Vymazat
  2. Děkuji za kompliment, pokud je dům se zahradou tak práce okolo domu je pořád a pořád to není jak se říká hotové. Vždy se najde něco ať už na výměnu nebo na zdokonalení. L.

    OdpovědětVymazat
  3. o diky!
    btw moc pekné skladačky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, neni zac. vy dva proste mate styl (myslim ty&workoholik):)

      Vymazat
  4. Díky za odkaz na ten projekt ... To jsem neznala :) ... A těch inspirací ... Jééé, já bych už zařizovala :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, ja ti zavidim, ze budes "za chvili" zarizovat uplne prazdne nove pokoje. To bude uzasny. To se vyradis:)

      Vymazat
    2. No a jestli chces jeste vic inspirace, tak si poklikej tady: http://theselby.com/ . Aspon budes mit s "nohama nahore" co delat:)

      Vymazat
  5. Pekná inšpirácia, ďakujem :)....tiež raz budeme mať doma svoj kút s obrazmi a hlavne našimi rodinnými fotkami....jednu premaľovanú uhlíkom v sépiovej farbe už máme ;)

    OdpovědětVymazat