pondělí 28. července 2014

Zavařovací sklenice

Mám docela oblibu v různých dózách, sklenicích a plechovkách. Na blešáku si vždy nějakou koupím. 
No a teď, když je sezona zavařování, tak se tip na sklenice vyloženě hodí.
Za mě jsou největšími favority rozhodně  sklenice QUATTRO STAGIONI, ve kterých můžete uchovávat jak vyrobenou marmeládu, tak těstoviny, pesta a vůbec všechno, co si zamanete. Tyhle sklenice jsem poprvé viděla před několika lety u rodiny mého manžela, která je z části španělsko-francouzská a z části italská a kde jsou tyto sklenice používány pro uchovávání všeho možného již několik desítek let. A od té doby se pro mě staly takovým symbolem středomořské kuchyně a musela jsem je mít taky. I když ta první byla samozřejmě darovaná:)
Zavařovací sklenice, 0,15 l, Quattro Stagioni, Bormioli Rocco
Sehnat se dají tadyJá je použila i jako dárkovou skleničku na domácí marmeládu pro svatební hosty ZDE.
Pak to jsou klasické zavařovačky WECK, s gumičkou a víčkem, které se musí zacvaknout, tj. samo od sebe na skleničce nedrží.
Dalším tipem jsou sklenice KELNER, k sehnání např. ZDE.
No a nebo klasika - Ikea KORKEN sklenice. Jednoduché a levné.
V čem uchováváte potraviny a nebo do jakých skleniček zavařujete vy?

6 komentářů:

  1. Ahoj, zrovna nedávno jsem tohle řešila - Kilner se mi zdál celkem drahý a Ikea se mi zase úplně nelíbí. Objednala jsem přes Tchibo 4 Weckovky v akci a vyzkoušela,jsou krásné, je to ale trochu nepraktické do lednice - víčko nedrží a o Quattro Stagioni jsem nikdy neslyšela, díky za tip, jedu zanedlouho do Itálie, tak si třeba přivezu zavařovačky :-). Jinka používám úplně obyčejné české zavařovačky, doplňuju pěknou polepkou a na víčko textilní obleček. Na uchování hlavně dózy z Ikea - jsou správně velké a do dózy na mouku se opravdu :-) vejde celé kilo mouky, což se u českých dóz občas nepoštěstilo. Ale líbí se mi od Tescomy, kde na víčku jde nastavit datum spotřeby, jen jsou trochu dražší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to je pravda, Kilner je drazsi. Ja obcas kupuju i sklenice v ruznych design. obchodech 2. jakosti, kde jsou znackove sklenice za super ceny. Weckovky jsou pekne, ale je skoda, ze ta vicka nedrzi....Ja kdyz zavaruju ve vetsim, tak to taky delam do klasickych od presnidavek nebo jogurtu a davam tomu stitky a vicko textilni nebo z voskoveho papiru.

      Vymazat
  2. Nechci dělat reklamu, ale všechny sklenky a asi i levněji včetně zmíněných Quatro Stagioni najdete na gastrozone. Brala jsem je tam už několikrát.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky nechci dělat reklamu, ale sklenice Quattro Stagioni mají také na www.bubudrinks.cz, kde jsem je kupovala já.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, objevila jsem tuto starší diskuzi. Nyní začal weck dělat i plastová víčka, právě pro skleničky již otevřené a uchovávané v lednici. Eva

    OdpovědětVymazat