čtvrtek 25. prosince 2014

Vánoční ohlédnutí

Letošní Vánoce měly pro mě úplně jiný rozměr, a to ze dvou důvodů.
Bobík poprvé vnímal stromeček (vloni mu bylo půl roku a měl z toho ještě prd) a taky dárky, takže celý večer se točil jen kolem něj. A to i u večeře, samozřejmě:) No a já jsem opravdu těsně před porodem, takže jsem toho na Štědrý den měla "plný brejle".
Bobík dostal spoustu dárků, některé i s jednodenním předstihem, protože u nás byla babička s dědou, kteří nadělovali dříve....
Také nám přivezli stromeček, který jsme tedy zdobili "už" dvacátéhotřetího, a tak po tom, co se Bobík probudil z odpoledního spánku, viděl také poprvé nazdobený, svítící stromeček. Samozřejmě ho nejvíc zajímaly blískavé odzoby. Stromeček jsem pro jistotu dala na konferenční stolek, protože mi bylo jasné, že na zemi by se dlouho neudržel:)
Jako stojánek používáme x-letý rodinný dřevěný stojan s trpaslíky. Nostalgie...
No a teď už jen klasické vánoční obžérství. Já naštěstí tolik nemůžu, protože už mě všechno tlačí:)
Ráno jsme začínali jak jinak, než vánočkou. Dělala jsem jí poprvé (taky se mi rozjela), a to tvarohovou bez droždí (podle receptu na štolu). CHuťově je ale moc dobrá, pořád vláčná. 


K obědu vinná klobása pro kluky a já kubu s houbami, mňam.


No a večeře klasika. Bramborový salát a kapr pro mě a losos pro kluky. No a místo klasické rybí polévky jsem udělala lososový krém. 
No a nakonec cukrovíčko, cukroví. Dělala jsem "jen" šest druhů, zbytek je od mamky. Ani se mi všechny druhy nevešly na mísu.
Prostřeno jsme měli v bílém s lehkou ozdobičkou na ubrouscích. Šupina pod talířem samozřejmě nemohla chybět.
 
A takhle si Bobík užíval některé z dárků. Největší úspěch měl ale asi vysavač, kterým ani nemusí luxovat, ale stačí, že ráno vstane, zapne ho a jeho zvuk mu stačí ke štěstí:)

2 komentáře:

  1. ahoj, som rada, že som objavila dalši inšpirativny blog plný nápadov...a krásne sviatky aj tebe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji, Biba. Vzdyt i ja k tobe chodim na inspiraci :) Hezky zbytek roku.Petra

      Vymazat