pondělí 19. října 2015

1. narozeniny Kidtown

V sobotu jsme byli celá rodina slavit první narozeniny populárního hračkářství Kidtown, které jistě všichni dobře znáte. Kidtown sídlí v Dejvicích v Uralské (pobočku má i na Smíchově), kousíček od místa, kde jsme pár let žili a milovali jsme to tam. Dejvice jsou totiž nej...

Na oslavu jsme byli pozváni prostřednictvím Madame Coquette, která s hračkářstvím úzce spolupracuje (více na jejím blogu). 
U vchodu nás vítala narozeninová tabule s balónky. Uvnitř nás uvítala sama majitelka Jana Vyhlídalová a provedla nás prodejnou a jejím zázemí. 
  

Čekalo nás úžasně připravené občerstvení jak pro děti, tak i pro dospělé. Bobík se hned na všechno vrhnul, protože tam bylo spousta lákadel, které mu běžně nekupuji, takže je chtěl všechny vyzkoušet. 



Nakonec se spokojil s jedním pendrekem a lízátkem a společně jsme si šli prohlédnout sortiment prodejny a já potajmu zjišťovala, co se Bobíkovi líbí, abych mu to mohla koupit. Prodejnu jsem si představovala trochu jinak, ale realita je taková, že se prostory prodejny skládají ze tří místností, z nichž jedna je vstupní místnost, která je tak trochu multifunkční. Naleznete zde hrací část pro děti, posezení pro rodiče, bar, kde si můžete dát kávu či nějakou dobrotu, ale jsou zde i prodejní regály s vystavenými vzorky hraček. Další část je vyloženě prodejní a v poslední je velká herna pro děti, která asi slouží i na různé dětské party apod. Ideální. Já osobně jsem očekávala trochu víc zboží (asi jak jsem zvyklá na všechny ty megahračkářství, kam kvůli tomu tak nerada chodím), ale jak mi řekla Jana, ve sklepních prostorech obchod disponuje velkorysým skladovým prostorem, a tak není potřeba mít obchod zahlcen zbožím. On totiž Kidtown není jen tak obyčejné hračkářství, jak se dozvíte na konci.

Pak už jsme se s Bobíkem přesunuli hrát si na kobereček se stavebnicemi. Nejvíc ho zaujala stavebnice MagnaTiles, jejíž funkci objevil díky holčičce, která tam již měla rozestavěný domeček, který jí posléze x-krát zbořil. Ostatně jako ostatním (všem dětem). 

Když se sešlo hostů víc, Jana, majitelka obchodu, nás mile přivítala a představila nám stavebnici Kapla , ze které záhy postavila obrovskou stavbu, se kterou jí jako jediný pomáhal jak jinak, než náš Boban, aby ji (naštěstí až po chvíli) zase zbořil. No, co k tomu dodat.  Nejdříve jsem ho tedy odkázala s velkým Bobem do zadní místnosti na diskotéku a houpadla, ovšem tam prý při příchodu hned dětem vypnul kazeťák atd., takže se šel s tátou raději vyvětrat ven, aby se naštvané děti a rodiče trochu uklidnili:))


Pro děti tam, kromě dvou hracích částí, bylo připraveno i malování na obličej a v zadní hrací části diskotéta a další aktivity.

No a pro nás matky byla připravena kosmetická poradkyně Ivana Cibulková, u které jsme se mohly nechat nalíčit a poradit se ohledně líčení, ošetření pleti apod. a dostaly od ní nabídku bezplatného poradenství.
Čím víc hostů chodilo, tím bylo větší vedro a méně místa, a tak jsme se šli vyvětrat za roh do Orange Café, kde jsme se všichni lehce najedli a já pak šla zpět do Kidtown rozloučit se a udělat nákupy, zatímco kluci se šli pomalu soukat do auta. 
A co že jsme v Kidtownu pořídili? Jarní, Letní, Podzimní, Zimní a taky Večerní říkadla s božskými ilustracemi Jiřího Trnky. A potom také Říkejte si se mnou s krásnými s ilustracemi opět od Trnky. Bobík je líný pořádně mluvit, a tak mu snad tyhle krásné a jednoduché rýmovačky od Eduarda Petišky pomůžou. Jana mi jako pozornost přihodila ještě pár dárečků a já už teď vím, že se tam do Vánoc ještě určitě vrátím, protože už nyní mám v hlavě nápady, co pořídit na Vánoce. Strašně se mi líbí stavebnice MagnaTiles, tak jdu šetřit:)
Na akci jsem se opět potkala s několika blogerkami - Verčou, Radkou a Erwínem, zahlédla jsem i Alici s dětmi a manželem, s Lelí jsme se, bohužel, minuly. Narazila jsem tam (a to doslova) i do Terezy Černochové :)
Ještě jednou děkujeme za pozvání, bylo to moc fajn:)
A kdybyste to, náhodou, nevěděli, tak Kidtown není jen hračkárna, ale "kromě prodejny hraček, dětského oblečení a dalších vychytávek pro děti se zde návštěvníkům nabízí dětský koutek, prostor pro organizování různých akcí či školení pro maminky", jak píše sama Jana na Kidtown e-shopu. 
Znáte Kidtown? Jak se vám tento zajímavý koncept (nejen) hračkářství líbí?

1 komentář:

  1. Muselo to být super! Já jsem měla dlouho plánovanou rodinnou akci, takže jsme to bohužel nestihli. Snad příště :-)

    OdpovědětVymazat