pondělí 15. února 2016

Karneval: DIY rytířská přilba



Karnevalová sezóna je tady. Někteří už mají svůj karneval za sebou, nás to čeká tuto sobotu. A to mi připomnělo, že bych vám ráda ukázala tip na jednoduchou DIY rytířskou přilbu, která mě loni na podzim okouzlila na Táborských slavnostech. Sami jsme jí tam s Bobíkem vyráběli. Teda spíš já. Strašně mě nadchla, a tak se s vámi podělím o její výrobu. Je totiž strašně jednoduchá.

Stačí vám k tomu:
černý tvrdý A3 papír (ideálně 200gr)
červený a žlutý tvrdší papír
klobouková gumička
nůžky
lepidlo
nit a jehla
korálek (nebo knoflík)
Postup:
Na šířku papíru A3 si nakreslete šablonu dle rozměrů na fotkách níže. Tu vystřihněte.  



 

Na další barevný papír si nakreslete libovolný symbol, který bude tvořit štít přilby. Na přilbu tento znak přilepte na středNa oba konce čelenky z vnitřní strany přilby přilepte, pomocí lepidla a kousku papíru, kloboukovou gumičku délky 11 cm. Vznikne vám tak konstrukce přilby. Prostříhané špičky na konci (cca 2-3 cm od špičky, aby bylo v papíru dost místa na vpich jehly a papír se netrhal) sešijte nití a nakonec přišijte korálek, který bude tvořit vrchol přilby. A máte hotovo.



 A pokud byste si chtěli přilbu vytunit efektem kovu, stříkněte jí stříbrným sprejem.



Používat se dá krásně i doma na dětské rytířské turnaje a nebo třeba jako přilba pro děti na dětské party v rytířském stylu.

7 komentářů:

  1. To že je prilba perfektná, to je samozrejmé, ale tá radosť synčeka, to si musíš niekde tie fotky uložiť. Máš veľmi pekne spracované fotky, páči sa mi tá fotka poskladaná zo šiestich fotiek. Také by som aj ja chcela na moje návody. Ja amatér by som sa také niečo nevedela naučiť? , máš na to nejaký program?, alebo kurz grafiky?, .... Petra ďakujem. Poprípade mi napíš ak môžeš na zitapankova@gmail.com.

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Dekuji, dekuji. Ja z ni byla take nadsena, kdyz jsem ji na tech slavnostech videla.

      Vymazat
  3. Myslím, že jste mi zachránila život, máme dvojčata, dnes šli kluci po nemoci do školy, já stále nevyležená, a paní učitelka na mě vyhrkla, v pátek oblečeni na Sv. Martina, polilo mi, ale s vámi to snad zvládnu, díky moc :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hurá, to mám radost:) Ať se povede a snad se bude klukům líbit;)

      Vymazat