pondělí 8. února 2016

Večeře ve dvou


V sobotu jsme byli s manželem podruhé po skoro třech letech sami venku. Zajeli jsme si na véču, protože děti hlídala babička, která přijela na víkend. Poprvé jsem se nestrachovala kvůli kojení a nechvátala domů. Večer jsme si fakt užili.



Večeřeli jsme v KARE Café na Jungmaňáku. Já tam byla podruhé. Poprvé s kamarádkou na smoothie. Ale tahle druhá návštěva byla o poznání lepší.
Kare Café je restaurace a showroom této značky v jednom. Tzn. sedíte, koukáte a prohlížíte si věci, které si tam můžete hned zakoupit.
Celý prostor je rozdělený do dvou částí. V té první je kavárna/restaurace a druhá je právě ten showroom. Vše ale velmi nenásilně propojeno a sedět se může i v zadní části, kde jsou velké stoly. Proto si tam klidně dovedu představit třeba i narozeninovou party. Lidí se tam vejde dost (padesát na sezení, a až sto vč. stání).
Mě nejvíc zaujalo opět osvětlení, kterého je tam hodně a je velmi hezky zakomponováno do interiéru. 

Ale teď k tomu, co dobrého jsme si dali. Týdenní menu má asi jen 6 nebo 7 jídel na výběr, ale to je mi sympatičtější, než listovat mnohastránkovým menu. Já měla jasno hned. Filet z pražmy královské se špenátovým koláčkem a glazovanými šalotkami v balsamicu (ty šalotky neměly chybu!!!...musím si je doma taky udělat). Mňam. Ještě teď, když to píšu, sbíhají se mi sliny. 

Bob si dal flank steak s kukuřičnou kaší a cibulovou omáčku s marsalou. Maso bylo taky vynikající. Pila jsem lambrusco, to já ráda. Sice se to na noc nemá, ale dali jsem si i dezerty (tiramisu, ořechový dort a taky crème brûlée). Nešlo odolat. Všechny byly moc dobré, až na trochu sušší tiramisu. 




KARE Café se profiluje jako freshbar, salaterie a pekařství (my si jeden křupavý chleba hned odnesli domů...mají jich několik druhů a jeden vypadá líp než druhý - a i chutná). Stavit se tam můžete hned ráno a dát si snídani a nebo se jen nastartovat pomocí smoothie. Na obědy tam prý bývá celkem narváno, takže rezervačka to jistí.



U vstupu vás přivítá doorman FRED. A pak už se můžete kochat nejen jídlem, ale i interiérem. 






Nenajdete tam však jen nábytek a osvětlení, ale i doplňky.


zdroj fotek interiéru zde

A tak pokud ještě nemáte rezervaci třeba na Valentýna, zkuste to tady. Připraveno je speciální valentýnské menu a taky malé překvapení . Cestou domů se pak můžete projít starou romantickou Prahou. 

Už jste tenhle podnik navštívili nebo je to pro vás  novinka?


Tento příspěvek je sponzorovaný a vyjadřuje pouze moji osobní zkušenost a názor na danou věc/ produkt/ službu.

8 komentářů:

  1. Nikdy jsem tu nebyla, vypada vic nez lakave, kombinace dekoraci, ktere si muzu i odnest, a dobreho jidla zni bajecne:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to stojí za návštěvu a za zakoupení aspoň nějaké drobnosti. A nebo si jen tak posedět v krásných křesílkách:)

      Vymazat
  2. Vyborne!!! jednak velka radost, ze jste si vecer uzili, oba si to vic nez zaslouzite a pak vse vypada skvele ;-)...Ani jsem nevedela, ze se tam da takhle pekne najist. Tak priste nejen kavicka, ale i obed/vecere. Nadherne fotky a samozrejme prostor ;-). petra

    OdpovědětVymazat
  3. Naozaj krasny interier. Kare mam rade ma zaujimavy nabytok, doplnky atd. Aj na mojej gmail stranke mam vlastne titulnu stranu vyskladanu z KARE. Fotila som to minuly rok na vystave v Prahe.
    A to jedlo, umelecke dielo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak super. Mají opravdu originální kousky. Já bych si toho vybrala...

      Vymazat
  4. Úžasný interiér, chutné jedlo...dokonalé spojenie :-)tiež som fanúšik Kare a rovnako ma lákajú kaviarne a reštaurácie s originálnym dizajnom...určite to bol krásny zážitok :-) papa D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl, byl...taky mám ráda originální prostory a nápady.

      Vymazat